Annonce
Viborg FF

Glæde og chok i Skive: Viborg FF sejrede - ung målmand skadet

Emil Scheel bragte Viborg FF foran med 1-0 mod Skive IK. Foto: Morten Dueholm
Viborg FF vandt fredag på udebane med 2-0 over Skive IK, men sejren blev skæmmet af, at den unge målmand Lucas Lund måtte udgå med noget, der lignede en slem knæskade.

Skive: Viborg FF's spillere løb fredag aften ind på Hancock Arena til en pibekoncert. Er der et hold, som de gule og blå gerne vil slå, så er det storebror fra Viborg.

Det lykkedes dog ikke, for Viborg FF vandt kampen med 2-0 efter et mål i hver halvleg.

Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup havde noget overraskende valgt at bænke Mikkel Agger, mens Alexander Fischer på grund af en mindre skade var helt uden for truppen.

I det hele taget havde Neestrup rystet posen ved at lade Emil Scheel spille central angriber, mens Christian Sørensen var trukket tilbage som venstre wingback.

Viborg FF fortsatte med den trebackkæde, som fungerede godt i anden halvleg mod HB Køge, og det var da heller ikke meget, som hjemmeholdet kom frem til før pausen. Men den ene gang, hvor Skive IK viste tænder, blev det til gengæld rigtig farligt.

Thomas Santos blev allerede efter syv minutter stukket i dybden i venstre side, og han oversprintede ganske enkelt Nikko Boxall. I stedet for at afslutte selv spillede Santos bolden på tværs til Mathias Pedersen, men han måtte se sin afslutning pareret af Lucas Lund. Returen endte hos Mikkel Jespersen, som fik sit forsøg blokeret, så bolden fløj over mål.

Kort efter trak Lars Kramer et dumt gult kort, da han kom alt for sent ind i en tackling.

Efter 16 minutter kom Viborg FF's første mulighed. Lidt tilfældigt endte bolden hos Jeff Mensah i højre side af feltet, men han var ikke i nærheden af at ramme målet.

Søvndyssende er et meget rammende ord for første halvleg, hvor tempoet i perioder var ret lavt. Viborg FF kom med mest i venstre side, hvor Christian Sørensen slog nogle gode indlæg, mens højresiden med Christian Sivebæk og Mikkel Knudsen slet ikke kom op i omdrejninger.

I det 26. minut skete der imidlertid ting og sager. Jeff Mensah fik bolden retvendt midt for mål og serverede den flot for fødderne af Emil Scheel, som udplacerede målmanden med venstre inderside. 1-0 til gæsterne - og mere skete der sådan set ikke i de første 45 minutter.

Kampen i tal

Skive IK - Viborg FF 0-2 (0-1)

Fodbold, 1. division, 4. runde

Mål: 0-1 Emil Scheel (26.), 0-2 Frederik Brandhof (63.)

Advarsler VFF: Lars Kramer, Jacob Neestrup og Christian Sivebæk

Tilskuere: 2289

VFF's startopstilling: Lucas Lund (68. Can Dursun) - Nikko Boxall, Lars Kramer, Jakob Bonde - Mikkel Knudsen, Jeppe Grønning, Frederik Brandhof, Christian Sørensen - Christian Sivebæk (86. Tobias Bech), Emil Scheel (62. Mikkel Agger), Jeff Mensah

Scoring og skade

Viborg FF kom godt ud til anden halvleg. Gæsterne sad på spillet, og når bolden blev tabt, lykkedes det hurtigt at erobre den igen.

I halvlegens første minut slap Frederik Brandhof igennem, men han havde ikke kontrol nok over bolden til at kunne drible uden om Skives målmand. Kort efter fik Christian Sørensen en skudchance, men måtte se sit forsøg med højrebenet blokeret, og Sørensen bød også ind med et godt indlæg, som Emil Scheel var tæt på at få dirigeret mod mål med hovedet.

Skive var presset, men langt fra slået endnu. Sebastian Denius trak ind i banen fra venstre og fyrede af mod det korte hjørne, men Lucas Lund diskede op med en fin redning. Lucas Lund var også på plads en håndfuld minutter senere, hvor Sebastian Grønning testede ham med et hovedstød efter et hjørnespark.

Jacob Neestrup sendte efter 62 minutter Mikkel Agger på banen i stedet for Emil Scheel, og minuttet efter lå bolden i Skive IK's målnet. Et indlæg fra Christian Sørensen ekspederede Sivebæk videre med hovedet til Frederik Brandhof, som nåede bolden lige før Skives målmand og fik den prikket over stregen.

2-0 til Viborg FF, og så skulle man tro, at alt var fryd og gammen, men det var det ikke. Viborg FF's store profil i sæsonens første kampe, Lucas Lund, faldt uheldigt ned, da han ville gribe et indlæg, og den 19-årige målmand blev hjulpet fra banen med noget, der lignede en grim knæskade. Can Dursun afløste ham i målet.

Sejren var dog aldrig i fare for udeholdet, som endda kunne have øget føringen i slutminutterne, hvor Jeff Mensah havde et nærgående forsøg med venstrebenet.

2-0 vandt Viborg FF i Skive og holder dermed fast i toppen af 1. division.

Lokalopgøret mellem Skive IK og Viborg FF sluttede tæt på folkebladets deadline. Læs meget mere om kampen i søndagsavisen og på folkebladets hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce