Annonce
Sport

Glæde over defensiv præstation i VHK-lejren: Vi holdt koncentrationen i dag

Line Haugsted spillede endnu en stor kamp mod HIH. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Viborg HK lukkede 17 mål færre ind i anden semifinalekamp mod HIH, end man lukkede end i den første. Det vakte glæde hos Jakob Vestergaard og Line Haugsted.

Håndbold: Viborg HK fik en storsejr, da holdet lørdag mødte Herning-Ikast Håndbold i andet semifinaleopgør. En sikker sejr på 28-18 blev det til, og det virkede aldrig til, at sejren for alvor var i fare.

Det gav stor lettelse på trænerbænken og blandt spillerne, som brød ud i stor jubel efter kampens afslutning.

En yderst tilfreds VHK-cheftræner Jakob Vestergaard kunne efter kampen reflektere over den præstation, som hans hold havde leveret.

Annonce

- Jeg synes, at vi spillede en vældig god kamp. Det var noget af det, som vi har leveret i år på alle parametre. Så selvfølgelig var jeg rigtig glad for, at vi præsterede sådan i en semifinale. I starten snakkede vi om, at vi havde været klart bedst, men alligevel kun var foran med et enkelt mål efter 10 minutter. Men vi løste det rigtig godt, sagde Jakob Vestergaard.

Vestergaard var specielt tilfreds med en defensiv, som fungerede noget bedre end den gjorde i Ikast. Der lukkede VHK 35 mål ind. I lørdagens opgør lukkede VHK kun 18 ind.

Kampen i tal

Viborg HK - Herning-Ikast Håndbold 28-18 (15-11)

Bambusa Ligaen, semifinale, andet opgør

Topscorer HIH: Vilde Johansen 5

Målscorere VHK: Maria Fisker 7, Thilde Frandsen 5, Line Haugsted 4, Moa Högdahl 4, Kristina Jørgensen 3, Ida Marie Dahl 3, Laura Damgaard 2

Udvisninger: VHK 4, HIH 1

Dommere: Martin Gjeding og Per Olesen

Spillested: Vibocold Arena

- Vi må ikke lukke 35 mål ind i hver anden kamp. Det er vi for dygtige defensivt og keeper-mæssigt til. Men nu er der en afgørende kamp på tirsdag, som vi havde forventet på forhånd, sagde Jakob Vestergaard.


Vi må ikke lukke 35 mål ind i hver anden kamp. Det er vi for dygtige defensivt og keeper-mæssigt til. Men nu er der en afgørende kamp på tirsdag, som vi havde forventet på forhånd.

Jakob Vestergaard, cheftræner i VHK


Det bliver dog ikke til en hvilepude for VHK-holdet, at sejren blev sikret så komfortabelt. Der skal stadig arbejdes på nye ting til træningerne inden tirsdagens afgørende kamp.

- Vi skal udvikle os igen. Det kommer de også til at gøre i Herning-Ikast. Det er en del af skakspillet. Jeg ved godt, at kampene bliver afgjort på banen og ikke på trænerbænken, men vi skal være skarpe i vores evaluering, så vi kan gøre os endnu bedre, sagde Jakob Vestergaard.

Haugsted leverede igen

En af de VHK-spillere, som kunne være stolt over sin præstation i Ikast var Line Haugsted. Den 26-årige forsvarsklippe fra Skive spillede igen en top-kamp, og efter kampen forklarede Haugsted, hvorfor at hun endnu en gang leverede varen i DM-semifinalerne.

- Jeg følte, at os med noget rutine måtte træde i karakter, nu hvor det virkelig gjaldt. Jeg har trods alt spillet her en del år efterhånden. Inden kampen var Anna (Kristensen, red.) lidt nervøs, og der sørgede jeg også for at sige til hende, at vi nok skulle vinde i dag. Og det gjorde vi.

- Når det er sagt, så synes jeg at Anna spillede en rigtig god kamp. Og Thilde (Frandsen, red.) har også virkelig bare løftet sit niveau. Det var fandme en flot indsats af to spillere på 18 og 20 år, sagde Line Haugsted.

Ida Marie Dahl i en særdeles offensiv opdækning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Som en vigtig del af Viborg HK's defensiv kunne Line Haugsted også se tilbage på en kamp, hvor VHK for alvor fik sat sig igennem defensivt. Viborgenserne holdt HIH nede på 18 mål, og det var gode takter inden tirsdagens afgørende semifinalekamp.

- Nu ved vi, hvad der skal til. Vi skal spille hårdt i forsvaret, og så får de det svært. Vi trykkede ikke så hårdt på i vores kontrafase, men vi kom ret let til chancer. Generelt synes jeg bare, at vi spillede meget klogere i den her kamp, end i den første.

- Hvis de skal overraske os på tirsdag, så skal de øve noget helt nyt. Men de kommer nok med et hårdere tryk, og Bakkerud og Skogrand tager nok lidt flere skud. Men det var en fed kamp i dag, og en rigtig god energi vi kom med. Vi blev ved til sidste sekund, og holdt koncentrationen den her gang.

Sidste kamp i semifinale-serien mellem Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold spilles i Ikast klokken 18:30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce