Annonce
Viborg

Glæde over finanslovs-millioner til flere sygeplejersker - men det hjælper ikke lige nu og her

I finansloven for 2020 afsættes der flere hundrede millioner kroner til ansættelser af flere sygeplejersker. Arkivfoto: Morten Dueholm
Et af hovedemnerne i finansloven for 2020 er sundhed. Der sættes flere hundrede millioner kroner af til ansættelser af flere sygeplejersker, og det glæder hospitalernes tillidsrepræsentant samt kommunens social- og sundhedsudvalg.
Annonce

Viborg: Det har længe været et omdiskuteret emne, at sygeplejerskerne på de danske hospitaler løber alt for stærkt. Derfor er det også et af hovedemnerne i finansloven for 2020, der blev vedtaget mandag aften.

Og nu ser sygeplejerskerne ud til at få flere kollegaer på hospitalerne i fremtiden. Næste år bliver der nemlig afsat 300 millioner kroner til ansættelse af flere sygeplejersker, og fra 2021 stiger beløbet til 600 millioner kroner årligt.

De mange millioner kroner glæder fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og radiograferne i Hospitalsenhed Midt, Helle Balling Engelsen, der ser frem til at få flere kollegaer, men påpeger samtidigt, at flere andre faggrupper står i samme udfordringer med mangel på personale i de kommende år.

- Det er selvfølgelig en rigtig glædelig nyhed, når der øremærkes penge til flere sygeplejersker. Det er der ingen tvivl om. Men tidsperspektivet gør, at vi må vente og se, hvor stor en betydning det får på den lange bane, siger Helle Balling Engelsen og fortsætter:

- Det tager jo 3,5 år at uddanne sygeplejersker, så det er ikke lige nu og her, vi får den store effekt af det.

Annonce

Travl arbejdsdag

Ifølge fællestillidsrepræsentanten lykkes det for det meste at få besat ledige sygeplejerske-stillinger, men der kommer betydeligt færre ansøgninger nu end tidligere. Og så er arbejdsdagen mange steder meget travl for sygeplejerskerne, fortæller hun.

- Vi har nogle besparelser i Hospitalsenhed Midt lige nu, der betyder, at nogle sygeplejersker må afskediges, eller vakante stillinger forsvinder. Og jo færre, vi er til at passe patienterne, jo mere kan man mærke, at det bliver svært at udføre sit job på bedste vis, og det kan være svært at eksistere i som sygeplejerske, siger Helle Balling Engelsen.

Formand for Viborg Kommunes social- og sundhedsudvalg, Åse Kubel Høeg, glæder sig også over, at der er lavet en finanslov, der kommer sundhedsområdet til gode.

- Det er en meget glædelig nyhed, at der kommer flere penge til velfærdsområderne. Og jeg synes, det er glædeligt, at forhandlingerne nu er afsluttet, så vi ved, hvilke penge vi har at gøre med de næste år. Hvor meget, vi præcis får, ved vi endnu ikke, men jeg kan kun glæde mig til at få flere midler end dem, vi har nu, siger Åse Kubel Høeg (V), der selv er sygeplejerske og fortsætter:

- Hvor de så får alle de sygeplejersker fra, det glæder jeg mig til at se. Men det er en anden sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Viborg FF For abonnenter

Arbejdsglæden er den vigtigste - forsvarsprofil ønskede kort forlængelse med Viborg FF

Annonce