Annonce
Rundt om Viborg

Glæde over fremrykning: Populær sti bliver asfalteret færdig i år

Den sidste del af Alhedestien mellem Frederiks og Hald Ege - på billedet ses krydset ved Stanghedevej mellem Skelhøje og Hald Ege - bliver udvidet og asfalteret i år for 4,2 millioner kroner. Arkivfoto: Preben Madsen
Renoveringen af den resterende del af Alhedestien fra Frederiks til Skelhøje bliver rykket frem og udført i år. Det vækker glæde lokalt.

Frederiks/Skelhøje: - Det glæder vi os rigtig meget over.

Sådan siger Thomas Rosenslør, formand for Skelhøje Borgerforening, efter, at det samlede Viborg Byråd forleden på anbefaling fra teknisk udvalg besluttede at gennemføre renoveringen af den resterende del af Alhedestien allerede i år. Sandsynligvis i løbet af efteråret.

For kort tid siden kom det frem, at teknisk udvalg ville sætte renoveringen af de syv-otte kilometer fra Frederiks til Hald Ege på anlægsbudgettet for 2022. Men eftersom Viborg Kommune må udskyde en række større anlægsarbejder - blandt andet skolebyggeriet i Overlund - bliver der plads til at rykke nogle mindre projekter frem til 2021. Og ét af dem bliver så færdigrenoveringen af Alhedestien.

Annonce

Dette projekt er sat til at koste 4,2 millioner kroner og betyder, at den ujævne flisebelægning bliver skiftet ud med jævn asfalt, samt at den delvist tilgroede sti bliver udvidet til cirka 2,5 meter i bredden.

Har fyldt meget

Også byrådsmedlem Anders Bertel (S) fra Frederiks er begejstret over udsigten til en forbedret cykel- og gangsti ind mod Hald Ege, hvorfra der allerede er lagt asfalt på Alhedestien ind mod Viborg.

- Lokalt er det én af de sager, der har fyldt allermest i de snart otte år, jeg har siddet i byrådet. Det er dejligt, at teknisk udvalg har fremmet sagen, og at det samlede byråd bakker op om, at vi nu får gjort stirenoveringen færdig. Blandt andet er det godt for de cyklende børn, der skal fra Skelhøje til Frederiks Skole, siger Anders Bertel.

Byrådsmedlem Anders Bertel (S) fra Frederiks er glad for den fremrykkede renovering af Alhedestien fra Frederiks til Hald Ege. Arkivfoto: Morten Pedersen

Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), er tilsvarende glad for fremrykningen:

- Det er jo et længe næret ønske at få stiarbejdet gjort færdigt, men det har været nødvendigt at udføre arbejdet i bidder, fordi cykelstipuljen ikke har rakt til at gøre det på én gang, siger Johannes Vesterby.

Han mener, at bedre forhold for cyklister generelt også i de kommende år vil spille en stor rolle for de trafikale udviklingsplaner i Viborg Kommune.


Det er jo et længe næret ønske at få stiarbejdet gjort færdigt

Johannes Vesterby (V), formand for byrådets teknikudvalg


- Blandt andet el-cykler kan være med til at revolutionere og udvide cyklismen. Derfor er det vigtigt, at vi får et endnu mere finmasket net af cykelstier, siger Johannes Vesterby.

Annonce

Følger gammel jernbane

Renoveringen af Alhedestien begyndte for Viborg Kommunes vedkommende for et par år siden med asfaltering og udvidelse af stien fra kommunegrænsen mod Herning syd for Kølvrå og derfra nord på til Karup by.

Sidste år fortsatte stiarbejdet så med stykket fra Karup til Frederiks.

Sidste år blev stistykket mellem Karup og Frederiks renoveret. Snart kommer turen til den resterende del af Alhedestien ind mod Hald Ege. Arkivfoto: Morten Pedersen

Alhedestien følger i hovedsagen den gamle jernbane mellem Herning og Viborg. For cirka 25 år siden blev jernbanetracéet hele vejen anlagt anlagt som en cykel og gangsti belagt med såkaldte SF-fliser. Disse fliser er med årene kommet til at ligge skæve på grund af erosioner og trærødder, lige ukrudt mange steder groede ind over stien.

For en del år siden blev Viborg og Herning Kommune enige om, at stien skulle renoveres og asfalteres. På Herning-siden er det allerede sket for flere år siden.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce