Annonce
Rund om Viborg

Glæde over mandat til presset Liberal Alliance

Det er vigtigt, at Liberal Alliance trods et katastrofevalg beholder sit mandat i Vestjyllands Storkreds, siger Lene Foged - opstillet til folketingsvalget for LA og fra Stoholm. Arkivfoto: Morten Dueholm
Liberal Alliance står til at at beholde sit mandat i Vestjyllands Storkreds, og det glæder kandidaten Lene Foged fra Stoholm efter hvad hun kalder et katastrofevalg.

Stoholm: - Valget har været en decideret katastrofe for os.

Sådan lød det torsdag formiddag fra Lene Foged fra Stoholm, der var en af otte opstillede kandidater til folketingsvalget for Liberal Alliance i Vestjyllands Storkreds.

Her står partiet - trods en markant tilbagegang på landsplan på 5,2 procent og kun fire til pladser tilbage i Folketinget efter valget - til at beholde sit mandat i det midt- og vestjyske. Et af de fire mandater står nemlig til at blive udløst i Vestjyllands Storkreds, og det formodes at pladsen går til spidskandidaten Alex Vanopslag - tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og i øvrigt også i spil som afløser for partiformand Anders Samuelsen.

Og det er en vigtig trøst i tilbagegangen, konstaterer Lene Foged.

- Vi holdt valgfest i Aarhus og smagte da lidt på champagnen, men det var med blandede følelser, for vi vidste ikke, om at vi faktisk beholdte vores mandat i er i storkredsen. Men det gør vi og det helt på det yderste, så det var godt, at vi var otte kandidater mod fem sidste gang, for familie og venner, der har stemt på de øvrige kandidater hjælper jo også Alex ind. Så hver en flyer og hver en vej de frivillige har besøgt har vist sig at være vigtig, siger Lene Foged.

Ikke vores valgkamp

Til landsresultatet konstaterer hun, at det er lidt af et mysterium, hvordan det kunne gå så galt.

- Men det har slet ikke været vores valgkamp. Sidst kom vi ind med masse af gennemarbejdede nye visioner og planer, og de er nok blevet genbrugt lidt ved denne valgkamp, og det har ikke været nok. Og så har valgkampen jo været et overflødighedshorn af overbudspolitik mellem de øvrige partier, og det er bare ikke vores stil, siger hun.

Lene Foged var altså også selv opstillet til valget og har ført valgkamp over de seneste uger, og det har ikke været nær så sjovt ved valget i 2015.

- Sidste gang blev vi jo klappet på skuldrene af folk derude, og denne gang har det været sværere, og vi har hørt for, at folk ikke har været tilfredse med vores ageren som regeringsparti. Så det har ikke været nær så sjovt denne gang, siger Lene Foged.

Hun har siden sidste valg været 1. suppleant for folketingsmedlem Leif Mikkelsen og også siddet i Folketinget i 14 dage i den forbindelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce