Annonce
Rundt om Viborg

Glæde over udsigt til flere p-pladser i Mønsted

Det er den gule ejendom i forgrunden, som landdistriktsudvalget har sagt ja til at hjælpe med at købe, så man kan få flere parkeringspladser på stedet. Arkivfoto: Privatfoto
Landdistriktsudvalget har bevilget 125.000 kroner til køb af ejendom, der skal rives ned og give plads til flere p-pladser ved hallen og kulturhuset i Mønsted.
Annonce

Mønsted: - Det er godt. Kommunens forvaltning har arbejdet hurtigt og effektivt, da der var behov for det, og det skal de da have ros for.

Sådan lyder det fra Frank Mikkelsen, der er halinspektør i Østfjendshallen i Mønsted, efter at byrådets landdistriktsudvalg på et møde tidligere på ugen sagde ja til at at bevilge 125.000 kroner som kommunal hjælp til at købe ejendommen Sportsvej 2, der ligger lige ved hallen.

Mønsted IF, Østfjendshallen og Mønsted Kulturhus har i fællesskab søgt udvalget om penge til at købe ejendommen for at rive bygningen ned og dermed åbne muligheden for at udvide parkeringspladsen, som er under pres, når der foregår flere ting i hallen og i kulturhuset på samme tid.

Annonce

Handlede hurtigt

Ejendommen på Sportsvej 2 har været til salg hos mæglerfirmaet Bent Kohls til 295.000 kroner som en nedrivningsejendom, og man har altså fået de 125.000 kroner, mens man så lokalt, skal stille med det resterende beløb til købet af ejendommen.

Der er tryk på parkeringspladsen, når der er arrangementer i både hal og kulturhus, som det fremgår her. Arkivfoto: Privatfoto

- Det kom bag på os, at det pludseligt var til salg og også til et beløb, der var lavere, end hvad vi tidligere har regnet med. Så det skulle gå hurtigt, men efter at have sonderet terrænet både hos forvaltningen og hos politikere og hos lokale i forhold til den nødvendige medfinansiering så fik vi lovning på, at det kunne lade sig gøre, og så skrev jeg ansøgningen, der heldigvis også er blevet behandlet hurtigt politisk, siger Frank Mikkelsen.

- Og det er vigtigt med de ekstra parkeringspladser, som det her giver mulighed for. Alternativt skal folk jo parkere ved købmanden og gå til hallen, når der er mange, siger han.

Medfinansieringen på de op mod 170.000 kroner har de tre parter fundet i fællesskab og med hjælp fra flere andre interessenter, fortæller Frank Mikkelsen.

- Vi regner med at skulle gennemføre for en slags husstandsindsamling lokalt, så vi kan få hjælp til at dække udgiften,  for i disse tider er der jo ikke meget overskud i hallen  og kulturhuset, siger han.

Annonce

God mening

Landdistriktsudvalget har i september kigget på en lignende ansøgning i samme anledning, hvor man søgte kommunen om at købe huset og grunden til de 400.000 kroner, som salgsprisen lød dengang. Det fik man dog nej til fra landdistriktsudvalget med henvisning til prisen og til, at man ikke på det tidspunkt kom med et forslag til en lokal medfinansiering.

Sidstnævnte er nu på plads, og derfor får man også støtten denne gang, fortæller Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

- Vi har jo set på sagen tidligere og sagt nej, fordi beløbet var over de muligheder som landdistriktsudvalget har. Men der er arbejdet hårdt fra de lokales side, og nu kan det lade sig gøre. Og der er merværdi i det, fordi man samtidigt arbejder med en realiseringsplan  for områdefornyelsen, så det giver god mening at gennemføre det her på samme tid, siger Mette Nielsen.

Frank Mikkelsen undrer sig lidt over, at man skulle så meget igennem, før det kunne lade sig gøre.

- Men egenfinansieringen var åbenbart væsentlig, og det vigtigste er jo, at der er fundet en løsning, siger han.

Annonce

Ny nedrivningspulje

Når købet er på plads er det planen, at ejendommen skal overdrages til kommunen, som så står for nedrivningen og etablering af de nye parkeringspladser.

Landdistriktsudvalget tilkendegiver, at man er klar med midler til nedrivningen, når en ny nedrivningspulje er oprettet i 2021, og desuden vil udvalget sende ansøgningen om midler til etableringen af selve parkeringspladserne videre til teknisk udvalg, der har en pulje til p-pladser ved selvejende haller i kommunen.

Den 1700 kvadratmeter store grund, hvor ejendommen ligger, rummede helt frem til omkring 1973-1974 en firlænget gård. Tre længer blev fjernet, da kulturhuset blev bygget.


Det er godt. Kommunens forvaltning har arbejdet hurtigt og effektivt, da der var behov for det, og det skal de da have ros for.

Frank Mikkelsen, halinspektør for Østfjendshallen i Mønsted.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce