Annonce
Viborg HK

Glædelig nyhed midt i al det triste: Viborg HK har kapitalen på plads - kan snart skrive kontrakter igen

Viborg HK's direktør Jørgen Hansen kan glæde sig over, at klubben igen har en positiv egenkapital og dermed igen må tegne kontrakter. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg HK har fået vendt en negativ egenkapital til en positiv. Klubbens direktør Jørgen Hansen forventer, at det nu bliver en formsag at få klubbens regnskab godkendt, så VHK igen kan begynde at tegne kontrakter med spillere.

Viborg: Det er en velkendt sag, at Viborg HK i en periode har haft en negativ egenkapital og derfor ikke har været godkendt til at skrive kontrakter med nye spillere, men fredag morgen kunne klubbens direktør komme med en positiv nyhed efter at have talt med klubbens revisor.

Den negative egenkapital er blevet vendt til en positiv - derfor er klubben nu klar til at sende et nyt regnskab ind til godkendelse hos Dansk Håndbold Forbund, hvilket sker i løbet af weekenden eller mandag.

- Og det bør være en formsag. Det vil sige, at når DHF har godkendt det, så kan vi skrive kontrakter igen, siger direktør Jørgen Hansen, som er glad for, at VHK i god tid gik i gang med at indsamle ny kapital.

Fredag formiddag havde han ikke det konkrete tal for den positive egenkapital, men pengene til at blive godkendt er i kassen.

- Vi nåede heldigvis at være ude at søge kapital, inden alt det her med corona-virus brød ud. Havde det været nu, så havde det været fuldstændig umuligt at lave noget som helst. Og vi taler altså om en uge, siger Jørgen Hansen.

- Det siger sig selv, at det er utrolig vigtigt for os. Nu kan vi tegne kontrakter igen, og hvis vi ikke kunne det, så ville vi på sigt stå med en ret stor udfordring. Vi har heldigvis hele holdet mere eller mindre på plads, men derfor skal vi alligevel have mulighed for at kunne agere, hvis der er behov for det, siger direktøren.

Han kan også fortælle, at nogle af de løsere brikker i den aktuelle trup efterhånden er faldet på plads.

- Der var spillere, som havde klausuler, der vendte begge veje. Det vil sige, at de kunne sige op - og vi kunne sige op. Men det er der ingen, der har gjort brug af. Det drejer sig om Carin Strömberg, Line Haugsted og Moa Högdahl - og de har alle valgt at blive, hvilket for mig at se sender et fantastisk godt signal om, at vi har styr på det - og at de tror på, at vi sammen kan leve op til de ambitioner, vi har, siger han.

Annonce

Vi nåede heldigvis at være ude at søge kapital inden alt det her med corona-virus brød ud. Havde det været nu, så havde det været fuldstændig umuligt at lave noget som helst.

Jørgen Hansen, direktør hos Viborg HK

Alt er usikkert

Lige nu er alt i sportens verden ret usikkert.

Corona-krisen koster penge, da ligaen ligger stille, og det er lige nu svært at forudsige, hvordan klubberne står i forhold til gentegning af sponsorater, når krisen engang bliver afblæst.

Og Jørgen Hansen har derfor rigtig svært ved at vurdere fremtidsudsigterne for klubben.

- Man kan lige nu ikke give garantier eller sige ret meget om noget som helst. Jeg læste lige, at Mærsk heller ikke turde spå om i år - så det er svært. Der er mange usikkerheder i alt lige nu, og det er frygteligt at tænke på.

- Men man kan sige, at nu har vi en positiv egenkapital, og før var den negativ. De næste måneder er svære at spå om for alle virksomheder - også for en håndboldklub - og der er helt sikkert mange, der vil blive yderligere presset. Men nu har vi i hvert fald en fornuftig likviditet, så vi kan stå lidt imod.

- Så må vi bare håbe, at det her snart vil gå over, så vi kan komme godt i gang med næste sæson. Vi skal jo ud og have fat i alle samarbejdspartnere og sponsorer, når vi kommer ind i det nye regnskabsår efter den 30. juni - og så må vi håbe, at vi alle kan bakke hinanden bedst muligt op, siger VHK-direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce