Annonce
Viborg FF

Glæder sig til slutspilsstart: - Vi skal ikke forsvare vores føring, vi skal udbygge den

Christian Sørensen i aktion mod søndagens modstander fra HB Køge, i en kamp tidligere på sæsonen. Foto: Johnny Pedersen
Søndag indleder Viborg FF slutspillet mod HB Køge. Der venter 10 kampe, hvor Viborg FF skal forsøge at sikre sig oprykning til Superligaen.

Fodbold: Efter en uge, hvor Viborg FF har kunne fejre 125-års fødselsdag, så kan spillertruppen give fansene en fødseldagsgave, når de på søndag indleder slutspillet ude mod HB Køge.

10 kampe står imellem VFF og Superligaen, og de grønblusede indleder kapløbet med et otte points forspring ned til Esbjerg på den tredjeplads, som betyder endnu en sæson i 1. division i stedet for en oprykning til Superligaen.

Lørdag middag trænede spillertruppen i et dejligt påskevejr på kunstgræsbanen ved Liseborgcenteret. Efter træningen kunne VFFs dødboldsstærke venstreback Christian Sørensen fortælle, at slutspillet er noget, som han har set frem til.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme i gang. Det er et virkelig fedt initiativ til 1. division. For os der har spillet mange år i divisionen, så er det jo ekstra fedt at få nogle kampe, hvor det virkelig gælder, og hvor der er meget på spil, siger Christian Sørensen.

Også cheftræner Lars Friis fortæller, at han set frem til de ti afgørende kampe, som alle er indbyrdes mod klubbens største konkurrenter.

- Det er i løbet af ugen, at vi skaber grundlaget for vores sejre. Vi kan godt risikere at tabe, men vores præstationer kan vi selv styre, siger Lars Friis. Foto: Johnny Pedersen

- Det er jo det værste ved landskampspauserne. At der ikke er kampe for os. Vi ved, at de kommende kampe kan ændre meget, og at der hele tiden er afregning. Vi skal ud og angribe kampene, og det er vigtigt for os, at vores 'mindset' ikke er, at vi skal ud og forsvare vores point-føring. Vi har en målsætning om at udbygge den, siger Lars Friis.

Annonce

Uforudsigelig modstander

Søndagens modstander er det hold, som går ind til slutspillet med færrest point, og det er særdeles usandsynligt, at Køge-klubben har en chance for at blande sig i kampen om oprykning. Samtidigt har klubben i ugen op til kampen offentliggjort en kommende ændring i træner-teamet, hvor de tidligere landsholdsspillere Daniel Agger og Lars Jacobsen fra næste sæson skal stå i spidsen for holdet.

Det er med til, at gøre HB Køge til en uforudsigelig modstander, fortæller Lars Friis:

- Hvor meget det har fyldt i spillertruppen ved jeg ikke, men jeg kan konstatere, at det har fyldt alt omkring klubben. Men de kommer jo ikke til pludselig at spille meget bedre på søndag, af den grund at de får nye trænere næste sæson. Men de har snakket om at være mere frigjorte og prøve nogle ting af, nu hvor de har sikret sig top-6, siger Lars Friis.

- Jeg tror det bliver en kamp, hvor begge hold arbejder hårdt. Spørgsmålet er hvem der er det bedste fodboldhold når alt kommer til alt. Vi vil selv bringe en masse intensitet, og forsøge at slide dem op. Og så skal vi huske at spille fodbold og være gode på bolden, siger Lars Friis.

Annonce

Stærkt fundament

Efter 22 kampe er Viborg FF stadig ubesejret. En imponerende og sjælden bedrift, som for alvor vil blive udfordret, når 1. divisions seks bedste mandskaber skal møde hinanden uge efter uge i slutspillet.

Tanken om et potentielt nederlag er dog ikke noget, som Christian Sørensen frygter vil påvirke VFF-truppen.


Det er noget, som vi er utroligt stolte over, men det fylder ikke så meget igen. Vores altoverskyggende mål er, at vi skal rykke op i Superligaen. Det starter i Køge, hvor vi går all-in på tre point.

Christian Sørensen, Viborg FF


- Det er noget, som vi er utroligt stolte over, men det fylder ikke så meget igen. Vores altoverskyggende mål er, at vi skal rykke op i Superligaen. Det starter i Køge, hvor vi går all-in på tre point.

- Og selv hvis vi render ind i et nederlag, så er vores fundament for stærkt til, at det kan vælte vores korthus. Vi har jo bygget fundamentet op lige siden Jesper Fredberg kom til, og nu er Lars Friis ved at føre det videre. Det er virkelig stærkt og solidt, siger Christian Sørensen.

I trænerteamet arbejdes der heller ikke med en nødplan, for at ruste spillerne til et potentielt nederlag. Her er troen på fundamentet også stort.

- Det vil være utopi at tro, at vi kan vinde 10 ud af 10 kampe. Man kan ikke altid styre resultater, fordi vi kan jo tabe på dommerfejl, en spiller der uheldigt skvatter på banen eller hvad det nu kan være. Men vi kan styre vores egne præstationer, og de har været gode, siger Lars Friis.

- Hvis vores sejre havde været heldige, så kunne man frygte, at der var noget undervejs. Men vi har næsten ikke haft afslutninger mod os i de sidste par kampe, og har fortjent vundet. Så der er ikke noget, der tyder på at vores præstationer bliver dårligere. Hvis vi så får et nederlag, så kan vi bruge det konstruktivt, siger Lars Friis.

Det er klokken 13 på søndag, at VFF spiller ude mod HB Køge på Capelli Sport Stadion.

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce