Annonce
Kultur

Glad Dans Viborg fejrer 75-års jubilæum

For fem år siden blev 70-års jubilæet fejret på Vestervang Skole. Arkivfoto: Preben Madsen
Den 31. januar fejrer Glad Dans Viborg 75-års jubilæum med en festlig aften med godt 150 nuværende og tidligere medlemmer.
Annonce

Viborg: I januar 1945 kunne man læse følgende i byens aviser: "Da der agtes oprettet en elevforening for O. E. Kristiansens Danseskole (folkedans) indbydes såvel tidligere som nuværende elever til stiftende generalforsamling i Viborg Hallen (Fagsalen) tirsdag den 23. ds. kl. 8 pr.".

Cirka en snes folk mødte op til stiftende generalforsamling og vedtog at kalde foreningen Gamle Danses Værn.

Det er nu 75 år siden, og meget er sket siden da. Foreningen har været oppe på syv folkedanserhold, og det har været for både børn, begyndere, øvede og pensionister. De senere år har foreningen haft to folkedanserhold og to - nogle år tre - hold med moderne pardans, ligesom man sammen med Viborg Folkedanserforening har et særdeles aktivt børne- og ungdomshold. Derudover tilbydes jævnligt korte kurser i specielle danse.

Og netop på grund af tilbud om undervisning i andre danseformer end folkedans skiftede foreningen i 2016 navn til Glad Dans Viborg.

Foreningen er i dag en af Danmarks største folkedanserforeninger, og det skyldes ikke mindst, at ildsjælen Niels Rohde Pedersen gennem 46 år var formand. I 2017 overtog hans datter, Ulla Rohde Thomassen.

Gennem årene har det nuværende Glad Dans Viborg arrangeret alt fra nytårsbal til udenlandsrejser og deltaget i alt fra stævner til seniorfestivaler. Fremadrettet vil foreningen blive ved med at fremme og udbrede folkedansen, som ikke kun er en sjov aktivitet, men også en sund aktivitet.

Glad Dans Viborg fejrer jubilæet med en fest for foreningens medlemmer den 31. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce