Annonce
Rundt om Viborg

Glad X Factor-Mathilde: Vi holdt en kæmpe taberfest

Mathilde Caffey har fået fantasiske oplevelser som deltager i dette års X Factor. Blandt andet sang hun duet med sangeren Christopher, og var temmelig "starstruck" som hun udtrykker det. Foto: Martin Sylvest/Scanpix.
Det var meget tæt på for Mathilde Caffey fra Aalestrup i årets X Factor-finale. Blot to procent af seerstemmerne var forskellen mellem første- og andenpladsen, men efterfølgende kan Mathilde Caffey kun glæde sig over de utrolige oplevelser, X Factor har givet hende.
Annonce

Aalestrup: Mathilde Caffey fra Aalestrup er blot 15 år, og seerne har de seneste mange uger kunnet glæde sig over, hvordan den unge sangerinde har imponeret dommerne og er strøget lige igennem programrækken - helt indtil den store finale i lørdags.

Her blev Mathilde Caffey slået med et mulehår af meddeltageren og veninden Alma Agger. Mathilde Caffey fik i alt 34,8 procent af seernes stemmer, mens vinderen Alma Agger fik 36,8 procent.

Det var hun dog så afklaret med, som man næsten kan være, da Radio Viborg fangede Mathilde mandag - dagen efter en weekend med masser af fest.

- Vi står og fejrer det med produktionen, og der kom så sådan en partybus, som jeg troede, vi alle sammen skulle med i. Så viste det sig, at det var mine brødre, der havde lejet den til mig. Så vi holdt en kæmpe taberfest med champagne og det hele, fortalte Mathilde Caffey med et stort grin og en stemme, der var lidt mere rusten end den seerne har lært at kende gennem de seneste måneder gennem X Factor-programmerne.

- Jeg er da glad for, jeg ikke skal optræde i dag, sagde hun.

Annonce

Starstruck

I det hele taget har X Factor været rig på oplevelser for den 15-årige skoleelev fra Aalestrup. Blandt andet bød deltagelsen på muligheden for at optræde sammen med den danske sanger Christopher.

- Jeg var så "starstruck", men Christopher var virkelig god til at håndtere det, så jeg var meget tryg, fortalte Mathilde til radioværterne Peder Toft og Malene Rind.

Mathilde Caffey er ikke i tvivl om, hvad den bedste oplevelse har været.

- Det er alle de mennesker, jeg har mødt på min vej. Og det her er jo en fantastisk mulighed, som jeg kan bruge som springbræt. Hvis det her skulle ske for andre, så er mit råd: husk at tage masser af billeder og videoer, så man kan vise og huske minderne senere, sagde hun.

Annonce

Skole og musikkarriere

Nu venter skolegangen i 9. klasse på Aars Skole for Mathilde Caffey. En noget anderledes hverdag end den, hun har været vant til den seneste tid.

- Det er ok, men det bliver da en brat opvågning. Jeg vil sågar sige, at jeg har været lidt heldig med alt det her kaos, der har været på det seneste med skolen og corona, sagde hun og henviste til, at undervisningen på den måde har været noget anderledes skruet sammen end normalt.

Nu venter hverdagen for Mathilde Caffey - men det er dog en tilværelse, der har forandret sig i forhold til tiden før X Factor. Blandt andet er Mathilde Caffey allerede udgivende kunstner, idet hendes finaleoptræden med sangen "Karma is a bitch" netop er udgivet med Mathilde bag mikrofonen.

- I forhold til musikkarrieren er jeg er begyndt at lægge små planer uden at sige for meget om det, lød det hemmelighedsfuldt fra Mathilde Caffey.

I første omgang venter dog færdiggørelsen af 9. klasse - og efter det står den sandsynligvis på 10. klasse for Mathilde Caffey.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce