Annonce
Viborg

Ishus åbnede for syvende sæson: Glade gensyn med Camilla

Camilla Vestbjerg driver Dollerup Ishus sammen med sin mand, Kim Gundelund. Foto: Hanne Bliksted
Camilla Vestbjerg og Kim Gundelund åbnede for deres syvende sæson i Dollerup Ishus.
Annonce

Dollerup: "Hej Camilla."

Sådan lød det rigtig mange gange i Dollerup Ishus skærtorsdag. Og der var en grund til, at mindst 10-15 børn med glade stemmer hilste på Camilla Vestbjerg, som driver Dollerup Ishus sammen med sin mand, Kim Gundelund. Hun er nemlig ansat i indskolingen på Hald Ege Skole, og de glade hilsner fra børnene viser, at hun som mange andre lærere er savnet, fordi skolerne har været lukket længe.

Men hverken Camilla Vestbjerg, hendes mand eller børnene Emilie på 15 og Frederik 11 år havde meget tid til at hyggesnakke. De var alle i fuld sving på førstedagen i familiens syvende sæson i Dollerup Ishus, hvor der blandt er kommet ny køledisk.

Liva på fire og Vigga på syv år med deres forældre Malene Overgaard og Jacob Quist. Skærtorsdag nød de for første gang en is ved Dollerup Ishus. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Ud med møblerne

Parret har haft travlt med at gøre ishuset klar til sæsonen, blandt andet er der installeret ny køledisk. Desuden har de haft tæt kontakt til sundhedsmyndighederne, så alle sikkerhedsregler overholdes. For at forhindre, at kunderne står for tæt, er møblerne til de omkring 20 personer i caféen fjernet, og udenfor er der kun fem borde-bænkesæt mod normalt 20.

- Vi har jo været lidt spændt på, hvordan det ville gå på grund af corona-krisen. Indtil nu har folk været gode til at holde afstand og vente ved kridstregerne udenfor. Vi har mange trofaste kunder, som tit kommer her. Mange har ringet eller mailet for at høre, om vi åbnede skærtorsdag, som vi plejer, og der var allerede folk, da vi åbnede klokken 11, fortæller Kim Gundelund.

- Jeg tror ikke, at vi når op de 4500 gæster, som vi havde i påsken sidste år, for mange holder sig hjemme. Men der har alligevel været en del mennesker i dag, og heldigvis er udsigten den samme, tilføjer han med blikket rettet mod Hald Sø, hvor vandet næsten er lige så blot som forårshimlen.

Annonce

Fyldte p-pladser

Uden for har gæsterne fordelt sig med god afstand. Ved et bord sidder Liva på fire og Vigga på syv år med deres forældre Malene Overgaard og Jacob Quist. Familien nyder en is efter en travetur i området.

- Vi flyttede til Viborg fra København for fire år siden. Men det er første gang, at vi er her, og det er jo vildt, at vi ikke har opdaget stedet, for her er jo rigtig flot og dejligt. Vi har holdt os inde i lang tid, så det er dejligt at komme ud, og vi har besluttet, at vi skal have en is hver dag i påsken, siger Malene Overgaard.

Påske og is fra Dollerup Ishus er tilsyneladende en tradition for mange mennesker, for midt på eftermiddagen var der mange mennesker i området, og det krævede lidt tålmodighed at finde en parkeringsplads.

Sæsonstarten i Dollerup Ishus er travl, derfor må hele familien hjælpe til. Foruden far Kim Gundelund er det Frederik og Emilie. Foto: Hanne Bliksted
Tre generationer mødtes ved Dollerup Ishus, mormor og morfar kom fra Aarhus, mens datter, svigersøn og børnebørn kom fra Struer. Foto: Hanne Bliksted
Sæsonen i Dollerup Ishus er startet, men toiletterne er lukket. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce