Annonce
Rundt om Viborg

Glade gensyn: Skøn og rolig tilbagekomst til børnehaven

Både børn og voksne nyder at være tilbage i børnehaven Solstrålen i Karup, hvor der er gode muligheder for at leve op til målsætningen om at være mest muligt ude i det fri. Foto: Morten Pedersen
I børnehaven Solstrålen i Karup vender kun omkring en tredjedel af børnene tilbage i denne uge. Gensynet er godt - og stille og roligt for både børn og voksne.
Annonce

Karup: - Hvordan er det at komme i børnehave igen?

- Godt, svarer fem-årige Milas Meiniche bare i første omgang.

Men han tilføjer så, mens han er i gang med at grave et stort hul i sandkassen:

- Det er godt at lege i noget andet sand end derhjemme.

Vi er i børnehaven Solstrålen midt på formiddagen - få timer efter, at Karup-børnehaven for første gang i over en måned har "rigtigt åbent" igen.

Men de 15 børn, der er mødt op på førstedagen, er i små grupper hurtigt faldet i hak med hinanden og den noget anderledes måde at være sammen på i forhold til før coronakrisen.

- Børnene har jo på forhånd hørt en masse om alt det med at vaske hænder og at holde afstand, så det går fint, siger Ann Dupont, der er leder af Solstrålen.

Børnene er jo velkomne nu, men det er også fint, at nogle forældre har sagt, at de godt kan holde deres børn hjemme ugen ud

Ann Dupont, leder af børnehaven Solstrålen

Annonce

Stor og god plads

Hun erkender også blankt, at både børn og voksne i forhold til mange andre daginstitutioner har fine forhold i og omkring børnehaven, som er indrettet i det tidligere rådhus i Karup.

- Vi har rigtig god plads - også når alle 52 børn er tilbage i næste uge. Vi har jo masser af kvadratmeter indenfor, og de tre børnegrupper har hvert sit område og hver sin indgang, fortæller lederen.

Solstrålen er også sådan indrettet, at børnene som det første ved ankomsten kan vaske hænder - før de når til garderoben og/eller resten af børnehaven. Og tilsvarende vaske hænder lige inden de går hjem.

Og uden for er det let at indrette den meget store legeplads i tre områder, hvor der er rigeligt plads til alle. Og forresten også nogle huse at gå ind i, hvis vejret skulle blive for koldt eller vådt.

- Vi skal jo være mest muligt ude, og det skal nok gå, siger Ann Dupont, der tilføjer, at børnene i Solstrålen altid er meget ude, fordi legepladsen er stor og god, og fordi der også er blandt andet et lille, indhegnet plantage-område med bålsted og gemmesteder at boltre sig i.

Annonce

Ros til kommunen

Børnehaven i Karup har under Corona-krisen haft tre-fire børn i nødpasning. Pædagogerne har taget tjansen på skift og ellers fået afviklet ferie og afspadsering. Men nu er alle på arbejde igen, og det er også med til at give en rolig og hyggelig genåbning i denne uge, da børnegrupperne jo langt fra er fuldtallige.

- Børnene er jo velkomne nu, men det er også fint, at nogle forældre har sagt, at de godt kan holde deres børn hjemme ugen ud. Så er vi alle klar til det hele i næste uge, siger Ann Dupont.

Hun har selv brugt en del at påsken på at forberede genåbningen - men mest inde i hovedet, for fysisk kender hun hver en krog af sin børnehave.

- Der har selvfølgelig været en del at planlægge, men i forhold til de generelle tiltag og forholdsregler er jeg løbende blevet godt informeret af forvaltningen og mine overordnede i kommunen, roser den erfarne institutionsleder, der tror på, at Solstrålen nok skal klare sig gennem resten af coronakrisen i fin stil.

Solstrålen i Karup har i forhold til mange andre daginstitutioner masser af plads både ude og inde. Og det er let at dele legepladsen op i tre områder. Foto: Morten Pedersen
Overalt skal der jo være mere afstand - også mellem garderoberummene, hvilket Ann Dupont her viser, at der også er i børnehaven Solstrålen i Karup. Foto: Morten Pedersen
Solstrålen, der er indrettet i den tidligere rådhusbygning i Karup, har god plads til børnene - også når de i næste uge sandsynligvis kommer alle 52. Foto: Morten Pedersen
Leder Ann Dupont er lige som børnene glad for, at det igen er blevet en slags dagligdag i Solstrålen - om end på en noget anderledes måde, end før coronakrisen begyndte. Foto: Morten Pedersen
Alt er ved at være gjort klart til det store børneindtog i Solstrålen. I næste uge vil børnegrupperne være nogenlunde fuldtallige igen. Foto: Morten Pedersen
Håndvask er vigtig, men der er selvfølgelig også mulighed for en gang sprit i Solstrålen i Karup. Foto: Morten Pedersen
Ann Dupont, leder af børnehaven Solstrålen i Karup. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce