Annonce
Viborg

Glade harmonika-toner på en kold juli-dag

En enlig harmonikaspiller sad for sig selv foran scenen. Ikke på grund af corona-påkrævet afstand, men på grund af et fysisk handicap. Det generede dog ikke Knud Erik Mark, som nød at yde sin musikalske del fra en kørestol. Foto: Louis Schmidt-Lund
Livlig aktivitet på Borgvold, hvor alle parkeringspladser var i brug.

VIBORG: På en småkold juli-søndag, hvor solen kun sporadisk fik lov at bryde igennem et tykt, mørkt og regn-truende skydække, var parkeringen på Borgvold fyldt til sidste plads.

Legepladsen omkring kiosken, hvor der var lange køer – med afstand – var fyldt lige til sidste corona-plads, og fra scenen lød der om eftermiddagen musik og sang.

Kiosk-mutter Margit Jensen havde arrangeret musikalsk underholdning af Viborg Harmonikaklub, og det tog især senior-årgangene ganske fint imod. Inden for det afmærkede område var omkring 50 siddende gæster med egne medbragte stole, garneret i solide vindjakker og bevæbnet med lunende kaffe.

Annonce
Der var ganske pænt besøg til gratis koncert med Viborg Harmonikaklub søndag eftermiddag. Flere end 100 overværede hele koncerten, halvdelen hele vejen igennem inden for det afmærkede område. Foto: Louis Schmidt-Lund

- Men det er ganske hyggeligt, uanset vejret, lød det smilende fra flere af dem.

De glade harmonika-spillere, suppleret med bas, guitar og en sangsolist, underholdt de fremmødte i en god time med et blandet program bestående af kendte klassikere som ”Jeg vil bygge en verden”, ”Silvery Moon”, en mere moderne af slagsen i form af John Mogensens ”Så længe jeg lever”, og selvfølgelig sømands-musik, som er uløseligt knyttet til harmonika-akkompagnement.

Med lidt til og fra i forløbet, også en del unge på gennemgang stoppede op ved scenen og klappede efter et afsluttet nummer, overværede flere end 100 harmonikaklubbens musikalske udfoldelser.

- Det er da ganske fint. Jeg har kontakt med andre musikanter, som også gerne vil give en gratis koncert fra scenen. Så må vi håbe kommunen også synes det er en god idé, siger Margit Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce