Annonce
Rundt om Viborg

Glade vindere i Vammen

Kultur- og fritidsudvalget besøgte de tre nominerede byer i konkurrencen i lørdags, og medlemmerne var altså mest glade for det, de så i Vammen. Privatfoto

Dorthe Linnemann Filskov var både glad og lettet, da Vammen blev kåret som årets lokalområde 2017 i Viborg Kommune.

Vammen: Vammen er årets lokalområde i Viborg Kommune. Da det blev afsløret mandag morgen, var borgerforenings-formand Dorthe Linnemann Filskov, der har stået i spidsen for ansøgningen til konkurrencen, både glad og lettet.

- Vi er rigtig glade, men også lettet over, at det bliver påskønnet, at rigtig mange i Vammen har gjort et kæmpe arbejde for byen gennem mange år, og det er dejligt, at det bliver påskønnet, sagde hun kort tid efter, at kåringen havde fundet sted.

I Vammen er man nok stolte over, at der er sket en stor udvikling, men man følte sig på ingen måde sejrssikre.

- Løvel vandt sidste år, og vi tænkte da, at der måske kunne gå politik i det, så det skulle være en anden type by denne gang. Vi var også oppe imod nogle meget værdige konkurrenter, så det er ikke sådan, at vi bare troede, at vi var meget bedre end de andre. I Gullev har man gjort et stort arbejde i en lille landsby, og I Hald Ege har man også lavet rigtig meget. Det kunne jo godt være, at kultur- og fritidsudvalget gerne ville markere, at man også kan gøre en stor indsats for et lokalområde, selv om man som Hald Ege nærmest er en del af byen, siger Dorthe Linnemann Filskov.

Nu skal Vammen-borgerne så i gang med at planlægge prisoverrækkelsen, der finder sted på lørdag den 30. september klokken 10.30. De 50.000 kroner, der følger med prisen, skal bruges til at få belægning på et stykke sti i den grønne kile mellem kirken og forsamlingshuset og til et madpakkehus i Den grønne kile.

Annonce

Nye planer på vej

Vammen-borgerne har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Faktisk holdt de så sent som søndag formiddag - og uafhængigt af lokalområde-konkurrencen - et borgermøde, hvor de diskuterede fremtidens udviklingsplaner.

- Omkring 95 procent af vores gamle borgerplan er ført ud i livet, så vi skal have nye ting i gang. Heldigvis kunne vi glæde os over, at Hans Erik Lund fra boligselskabet Sct. Jørgen, der var med på mødet, fortalte, at boligselskabet vil bygge på mejerigrunden og renovere ældreboligerne på plejehjemmet. Vi har et stort behov for at få flere lejeboliger i Vammen. Det er ikke piv-let at låne penge til et hus i Vammen, så især blandt unge familier er der behov for, at der er også er lejeboliger, fortæller Dorthe Linnemann Filskov.

Andre emner på borgermødet var mountainbike-ruter, en hundeskov og et lokalt bryggeri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det vilde pokerliv

Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce