Annonce
Bjerringbro

"Glampister" og kanosejlere fylder op på Bamsebo

Der var stadig lidt småskyet onsdag formiddag, så Asta og Selma Kjærgaard, der var på camping med deres bedsteforældre, havde endnu ikke skiftet til den vanlige sommerbeklædning. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Der er travlhed på Bamsebo - campingpladsen, der ligger ned til Gudenåen mellem Ulstrup og Bjerringbro. Men det er ikke campingvognene, der dominerer pladsen.

Ulstrup/Bjerringbro: Det kan godt være, at der var stille på Bamsebo Camping, da sæsonen startede i den tidlige påskeferie. Vejret var koldt og vådt, men det har siden rettet sig og allerede i juni måned kunne Steen og Iben Pedersen, der er indehavere af den hyggelige campingplads, der ligger ned til Gudenåen mellem Ulstrup og Bjerringbro, mærke at denne sæson ville blive noget særligt.

- Bookingen tog virkelig fart allerede i starten af juni, og i denne uge er der bare helt booket op - i hvert fald på vores glampingtelte og hytter. Teltpladsen er også godt fyldt op, men vi må altså kigge lidt langt efter campingvognene, siger Steen Pedersen, der må rejse sig for at tage telefonen, der kimer det meste af formiddagen.

Det er udtjekningstid og samtidig den tid på dagen, hvor kanoerne, der fylder en del på campingpladsen, udlejes.

De mange teltgæster hænger ufravigeligt sammen med kanoudlejningen, siger Iben Pedersen og fortæller om deres pakkeløsningskoncept, der nyder stor succes.

- Vi sender en 30-40 kanoer ud på åen hver dag, hvilket er okay, men absolut ikke som for 10 år siden, hvor der var langt flere. Jeg vil jo gerne kunne sende de fleste af mine 75 kanoer afsted hver dag her i højsæsonen, men sådan er det ikke mere, siger Steen Pedersen.

Annonce

- Vi er ganske tilfredse med sæsonen i år. Det kan ikke blive bedre - i hvert fald i forhold til vejret. At vi ikke har så mange campingvogne er selvfølgelig træls, men jeg har talt med en kollega i Silkeborg, som oplever det samme, og jeg har læst en artikel om problematikken, og der er flere faktorer, der spiller ind.

Steen Pedersen, Bamsebo Camping
Bamsebo Camping har denne sæson haft travlt på grund af det gode vejr. Især om formiddagen bruger indehaver Steen Pedersen megen tid ved telefonerne, hvor han tager imod bookinger.

Lækre isvafler

Han tror, at de sidste mange våde og kolde sæsoner har fået folk til at opgive kanosejladsen en smule. Til gengæld er der efterspørgsel på den lidt mere behagelige måde at campere på, nemlig glamping.

- Vores glamping-luksustelte på 24 kvadratmeter, der indeholder to sovekabiner med rigtige senge og et fællesrum med køleskab, elkedel, komplet service til fire personer, spisebord med stole samt en fin terrasse med parasol og grill, er fuldt booket de næste mange uger, siger Steen Pedersen med et smil.

Inde ved siden af receptionen står Iben Pedersen og bemander den populære kiosk, der byder på lidt af hvert, men i særdeleshed på de populære Bamsebo-is.

- Vi bager vores egne vafler, og selvom det har taget nogle år at få udbredt tilbuddet - især til lokalbefolkningen - har rygtet om vores gode isvafler nu bredt sig, siger Iben Pedersen med et smil.

Efter en tur i poolen var (fra venstre) Nikoline, Annabell og Alberthe en tur i kiosken for at se, hvad lommepengene skulle bruges til i dag.

Campingvognene udebliver

Inde i kiosken står Alberte, Annabell og Nikoline. De har lige været i poolen og er smuttet ind for at konferere om, hvad de i dag skal købe af slik for deres lommepenge.

- Vi slår os sammen og deles om det slik, vi køber, siger Annabell, der har været gæst på campingpladsen siden mandag.

Alle tre piger nyder deres ophold og nævner kanosejlads, minigolf og swimmingpoolen som plusser, der gør Bamsebo til et dejligt sted at være.

Inde på pladsen sidder Asta og Selma Kjærgaard fra Lystrup sammen med deres bedstemor og bedstefar og hygger ved et lille campingbord, med udsigt ned over Gudenåen.

Pigerne sidder og tegner denne formiddag, men også de har været ude at sejle i kano samt nydt at kunne gå i swimmingpool.

Tilbage i receptionen taler Steen Pedersen stadig i telefon, samt tager imod kanobestillinger.

- Vi er ganske tilfredse med sæsonen i år. Det kan ikke blive bedre - i hvert fald i forhold til vejret. At vi ikke har så mange campingvogne er selvfølgelig træls, men jeg har talt med en kollega i Silkeborg, som oplever det samme, og jeg har læst en artikel om problematikken, og der er flere faktorer, der spiller ind. Jeg tænker, at hvis man for eksempel ringede til campingpladserne, der ligger ude ved havet, vil man få at vide, at de er godt booket op, og så er der altså bare mange, der vælger at tage vognen med sydpå, siger Steen Pedersen.

Iben Pedersen nyder kontakten med gæsterne på campingpladsen og så får man lige en snak om bamser - naturligvis.
Selvom der er travlhed hos Bamsebo Camping, så er det ikke campingvogne, der dominerer på pladsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce