Annonce
Rundt om Viborg

God opbakning til fastelavn på stationen

Der var godt fyldt med udklædte børn og voksne, da der søndag var fastelavnsfest i stationsbygningen i Stoholm. Privatfoto

Stoholm: Med 70-80 fremmødte børn plus forældre, så var opbakningen god, da folkene fra gruppen" Nyt liv i Stoholm Station" søndag eftermiddag holdt fastelavnsfest i stationsbygningen.

"Vi har været noget spændte på, hvor mange der ville komme, så vi var meget positivt overraskede over et fremmøde på 70-80 børn med forældre, det var langt flere end forventet. Vi havde lovet fastelavnsboller til alle og synes, vi havde helgarderet os ved at bage 90 styk, men næste gang må vi hellere bage lidt flere, så der også bliver til alle voksne. Vi var så mange, at vi satser på lidt mere plads næste gang", fortæller Rakel Hansen fra gruppen, der arbejder for at bevare stationsbygningen, i en mail til folkebladet.

Tøndeslagningen blev delt op i to, så skolebørnene tog sig af den ene tønde og de mindre børn slog katten af tønden på den anden. Guitaren var også fremme til opstartsfællessang med "Kan du gætte hvem jeg er" og "Lodi Lodi vi er klædt ud", hvor der blev både danset, klappet og sunget til den store guldmedalje.

Gruppen har frem til oktober til at rejse penge til at bevare stationsbygningen, som er ejet af DSB og egentlig stod til at blive revet ned. I forrige uge havde gruppen besøg af DSB´s chef for bygherre og entreprise, Niels A. Dam, bygherre Harrie Horsmann og projektlederen for "Nyt liv i stationerne", Jeppe Erikstrup fra DSB, som alle ankom med toget fra København. Stationsbygningen blev gennemgået i fællesskab, og på den måde viste dagen, at samarbejdet med DSB og den gode dialog omkring stationsprojektet fortsætter. Fremtiden ser spændende og lys ud for stationen, så mon ikke drømmen om mere plads ender med at blive indfriet, skriver Rakel Hansen.

Til søndagens arrangement sponsorerede Spar-købmanden juice og slik til tønderne, og Best by Henriette bød på kaffe og te, ligesom Stoholm Slagter havde leveret borde og bænke. Frivillige havde bagt fastelavnsboller, pyntet op og meldt sig til både at være tøndepassere, cafepassere, til at stå for fællessang, og et par store piger stod for ansigtsmaling til de børn, der havde lyst til det.

To tønder måtte lade livet til fastelavnsfesten. Privatfoto
Der var blandt andet fastelavnsboller til børnene. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen sigtet for corona-kriminalitet i Viborg: - Det er den adfærd og fornuft, der skal bringe os i mål

Annonce