Annonce
Rundt om Viborg

Godt biografår: Animationsfilm trak fuldt hus 1. juledag

Frank Johansen er både formand og den store drivkraft i Karup Bio, som havde et pænt 2019, selv om der ikke var så mange stor-sællerter. Arkivfoto: Morten Dueholm
Karup Bio havde fuldt hus 1. juledag, og med "Frost 2" som storsællerten den bedste jul/nytår i nyere tid. I 2019 blev der solgt i alt 9500 billetter.
Annonce

Karup: - Det blev et pænt år med hensyn til billetsalget. Før jul regnede jeg med omkring 9000 i 2019, men vi endte på 9500, siger Frank Johansen, formand for den frivilligt drevne Karup Bio ApS.

At det gik så forholdsvis godt skyldes blandt andet, at den populære animationsfilm "Frost 2" var på programmet hen over julen.

- 1. juledag var der 99 inde at se den. Jeg var lige ved at tro, at vi måtte til at køre en ekstra forestilling, siger Frank Johansen.

Karup Bio råder over i alt 103 sæder i salen, så bort set fra enkelte siddepladser på den ikke så attraktive første række var der altså fyldt op.

Selvom ingen dog gik forgæves den 25. december, fortsatte interessen med at være stor i de følgende dage. "Frost 2" kommer med sikkerhed på Karup Bios top 10-liste over alletiders mest billetsælgende, fortæller formanden. For at komme på Karup-listen, skal en film lige nu op på 750. Lige nu har 743 været inde at se "Frost 2", og filmen kører endnu to weekender, så publikumstallet vil med stor sandsynlighed komme et godt stykke over de 750.

Karup Bio har i gennem de senere år kørt godt og kunnet investere stort i blandt andet ny teknik, som formand Frank Johansen går meget op i. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Ny hjemmeside

Årets samlede antal solgte billetter blev dog ikke rekordstort. Det skyldes ifølge Frank Johansen, at der bort set fra "Frost 2" ikke var så mange helt store trækplastre i 2019. Det kunne der have været med den nye James Bond-film. Men premieren på den er udskudt til foråret 2020. Det kommer så til at tælle på plussiden, når billetsalget for i år gøres op.

Men alt taget i betragtning endte 2019 altså med et billetsalg over det forventede, og Frank Johansen er også sikker på, at det kommer et plus på bundlinjen, selv om årsresultatet endnu ikke er gjort op.

Karup Bio får et årligt driftstilskud fra Viborg Kommune på omkring 173.000 kroner. Omkring 25 frivillige sørger for, at der er én eller flere forestillinger næsten alle dage året i gennem.

2020 bliver formentlig et almindeligt driftsår uden de store investeringer for Karup Bio, der dog her ved nytårstide har fået sig en ny internet-hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce