Annonce
Sport

Golf er altid muligt i en corona-tid

Viborg Golfklub håber, at klubben kan få tilgang af både medlemmer og gæstespillere sommeren over. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Når danskerne ikke kan rejse på ferie i udlandet håber Viborg Golfklub på flere medlemmer og flere gæster i denne sæson.

Viborg: Foreningsliv baseret på idræt er langsomt ved at åbne igen, men slet ikke så de enkelte idrætsgrene kan udfoldes som de plejer. Dog med golf som en undtagelse.

Da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts blev også alle sportsaktiviteter sat i stå, for professionelle som amatører. Også golfbanerne kort før sæsonstarten 1. april, men efter få uger lukkede banerne forsigtigt op med, at der kunne spilles parvis, og siden er der åbnet op for, at der kan spilles fire sammen, selvfølgelig efter myndighedernes anbefalingerne, og uden de sociale aktiviteter, som hører til golfspillet.

Så sammenlignet med andre sportsgrene er golfspillerne heldige med at kunne dyrke passionen i eksempelvis Viborg Golfklub. Den mulighed har knap så øvede også, da de kan spille på klubbens pay and play-bane med ni huller med lejet udstyr i klubben.

- Har man lyst til prøve, om golf er noget, kan man boltre sig en dag på par 3-banen. Samtidig står klubbens træningsfaciliteter til rådighed, nu da myndighederne har lempet lidt mere på restriktionerne, siger Mogens Andersen, formand i Viborg Golfklub.

Han oplyser videre, at melder man sig ind som prøvemedlem efter at have prøvet sig af, er runden gratis. Opnår man efter undervisning, både teoretisk og praktisk, fuldt medlemskab løbet af tre måneder, trækkes prøvemedlemskabet fra det normale klubkontingent.

Klubtræner Niels Erik Hansen har i år fået omkring 30 nye medlemmer at uddanne. Det er 15 færre end sidste år på denne tid, men uden hjælp af åbent hus-arrangementer.

- De nye medlemmer er kommet af sig selv, så det er faktisk rigtig fint, men nu håber vi med rigtig gode tilbud, at få flere til at interessere sig for golf. Vi pusler også med tanken om, at folk kan lære at spille golf i løbet af sommerferien, hvis de ikke får mulighed for at rejse på ferie i udlandet, siger Niels Erik Hansen.

Af samme grund har Viborg Golfklub også en vis optimisme med et voksende antal gæste-spillere denne sæson.

- Vi arbejder på tiltag sammen med Golf Hotel Viborg, som forhåbentlig snart er i gang igen, siger Mogens Andersen.

Golfspillerne er sluppet nådigt gennem corona-krisen, da der efter få ugers nedlukning blev åbnet for spillet på banerne. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce