Annonce
Rund om Viborg

Gourmet på landet: Michelin-restauranter kommer til egnen

Christian Neve, tjener, medejer, Domestic, glæder sig til at oprette sommerrestaurant hos vineriet, Cold Wine Winery, uden for Randers. Foto: Kim Haugaard
De to århusianske gourmetrestauranter Domestic og Hærværk rykker til frugtvineri i Hammershøj i sommerferien.

Hammershøj: Et nej i Odder er vekslet til et ja i Hammershøj, hvor frugtvineriet Cold Hand Winery holder til.

Vineriets ejer og stifter, Jens Skovgaard Pedersen, vil meget gerne have de århusianske Michelin-restauranter Domestic og Hærværk, til at drive sommerrestaurant.

De ville de ikke i Odder, hvor gården Brandbygegård har sagt nej til at lade Domestic og Hærværk gentage de foregående års sommerrestaurant.

- I højsommeren vil der på Cold Hand Winery være en pop-up restaurant, faciliteret af Domestic og Hærværk, som vi i forvejen har et godt samarbejde med, siger Jens Skovgaard Pedersen, der især er kendt for sine frugtvine.

- Vi gør det især for at få formidlet frugtvin og få vinene kædet sammen med god, nordisk gastronomi, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Annonce
Cold Hand Winery producerer frugtvine. Ejer Jens Skovgaard Pedersen, håber, at samarbejdet med to Michelin-restauranter kan kæde frugtvinene sammen med nordisk gastronomi. Foto: Lars Rasborg

Sommer på landet

Domestic ligger i en af Mejlgades baggårde dybt inde i Aarhus' hjerte.

Og Christian Neve, der er medejer og tjener på den enstjernede Michelinrestaurant ser frem til en sommer på landet.

- Det er en årligt tilbagevendende tradition for os at pakke køkkengrej og tjenerudstyr og flytte ud af byen og ud i nogle mere landlige og idylliske omgivelser. Og her er et ægte dansk vineri da helt oplagt. Det bliver ikke ”Michelinfint” med tjenere i stift tøj. Det bliver mere casual og autentisk med fokus på gode lokale råvarer, siger Christian Neve.

Det hele kommer til at udspille sig i vineriets nye udendørs oplevelsescenter, On Fire, hvor gæsterne skal sidde til bords i store vintønder og ved enome langborde, overdækket af et stort sejl. Grill, bål og røg udgør en væsentlig del af tilberedningen i centrets udekøkken.

Her kan gæsterne følge med, når Michelin-kokkene tryller med råvarerne.

Skulle vejret vise sig fra den dårlige side, rykkes der ind i vineriets smagslokale.

Koncept fik vokseværk

Restauranten åbner torsdag 11. juli og har til og med 3. august åbent torsdage, fredage og lørdage.

Årsagen til, at Domestic og Hærværk fik en kurv på Brandbygegård er, at konceptet voksede ejerne over hovedet.

Samarbejdet begyndte med, at det var gårdens egne råvarer – gårdens sjæl – der skulle på tallerkenerne.

Efterhånden blev det hele for stort, og konceptet med de hjemmeavlede råvarer blev afløst af det muliges kunst, når op mod 2500 restaurantgæster hen over sommeren skulle bespises.

- Så meget havde vi ikke en jordisk chance for at dyrke i vores køkkenhave, siger en af Brandbygegårds ejere, Lone Landmand, ifølge en pressemeddelelse.

Her kan du læse mere om sommerrestauranten

www.sommerrestaurant.dk

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce