Annonce
Rundt om Viborg

Gourmetmad på vingården: Cold Hand Winery åbner koncept-restaurant

Jens Skovgaard Pedersen - nummer tre fra venstre - sammen med kokkeholdet i sommer-restauranten. Fra venstre er det Nicolaj Bødker, Stig Andersen, Peter Lundgaard Nielsen og Christian Neve. Foto: Cold Hand Winery.
Frugt-vineriet Cold Hand Winery åbner i sommermånederne restaurant på vingården.

Hammershøj: Fem til otte serveringer inklusive en vin- eller saftmenu. Sådan lyder tilbuddet fra frugt-vineriet Cold Hand Winery, der ligger ved Læsten ved Hammershøj. Vineriet, der har scoret priser og mange rosende omtaler for sin frugtvin og -spiritus, åbner en konceptrestaurant, der fra uge 26 vil være åben hver aften fra onsdag til lørdag. Det er planen, at sæsonens bedste kvalitets-råvarer skal kombineres med vineriets vine.

- Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Den stille corona-periode har givet os nødtvungen arbejdsro til at udvikle nye koncepter, og vi har længe haft tanker om en koncept-restaurant, hvor frugtvin og gastronomi på højt niveau er omdrejningspunktet, siger Jens Skovgaard Pedersen, der er direktør og stifter af Cold Hand Winery, i en pressemeddelelse.

Restauranten bliver en del af de eksisterende rammer på vineriet. Gæsterne skal sidde i den udendørs plads "On Fire" med store vintønder, meterlange plankeborde og levende ild. Ved køligere vejr rykker man ind i den restaurerede stald.

Annonce

Tiden er den rigtige

Jens Skovgaard Pedersen er på trods af pandemien ikke i tvivl om, at tiden er den rigtige til at satse på endnu mere gastronomi på vingården. I forvejen har man erfaringer med at holde pop- up-restaurant på vingården.

- Vi rammer ind i noget, der er stor efterspørgsel på. Gæster vil have ekstraordinære, autentiske madoplevelser i unikke rammer, der kan overraske, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Kokkene vil have fokus på mad med nordisk inspiration gerne lavet af lokale og økologiske råvarer. Vineriet har allieret sig med Nicolaj Bødker Stig Andersen som køkkenchef. Han har erfaring fra blandt andet Nordisk Spisehus, Bistroteket og Fladbro Kro. Peter Lundgaard Nielsen, der tidligere har arbejdet på Vejlsøhus og Scandic, er souschef, og de har selskab af Christian Neve, der er stifter og tidligere medejer af Michelin-restauranten Domestic og indehaver af titlen som "Nordens bedste tjener".

Restauranten holder en stor lanceringsaften fredag den 28. maj. Der er sæsonåbent fra onsdag til lørdag i uge 26 til 31 med åbning onsdag den 30. juni. Restauranten vil køre sideløbende med vineriets vinsmagninger, brunch-arrangementer og pop-up-gourmetaftener.

Det er planen, at man skal spise på denne udendørs og overdækkede plads, men der er mulighed for at rykke inden døre på kolde aftener. Foto: Cold Hand Winery


Den stille corona-periode har givet os nødtvungen arbejdsro til at udvikle nye koncepter, og vi har længe haft tanker om en koncept-restaurant, hvor frugtvin og gastronomi på højt niveau er omdrejningspunktet.

Jens Skovgaard Pedersen, stifter og direktør i Cold Hand Winery.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Et glædeligt farvel til mundbindet: - Det er dejligt, vi nu kan tage det af

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce