Annonce
Bjerringbro

Gråt men godt: Masser af glade børn til byfest

Mie's Tivoli bød på en masse grin og grimasser for de fleste af de yngste deltagere i Lions Markeds byfest. Foto: Johnny Pedersen.
Byfesten havde været i gang nogle dage, og søndag var der godt med mennesker på pladsen ved siden af idrætscenteret. Specielt børnene virkede til at nyde de mange forlystelser, og humøret var rigtig højt hos de fleste til trods for det kedelige vejr.

Bjerringbro: Selvom vejret ikke var noget, der var værd at skrive hjem om til Lions Marked Bjerringbro, så var det ikke til at se på de mange børn, der hoppede og dansede rundt mellem de mange forskellige tivoliforlystelser og andre oplevelser.

Specielt de mange forlystelser i Mie's Tivoli trak de glade børn til, men det var trods alt ikke gratis at køre radiobil, kaste efter dåser eller komme op i twister-forlystelsen.

Det havde 11-årige Sakerias Skammeris dog fundet en nødløsning på ovre ved en blå container fyldt med sand. Der lå nemlig danske kroner gemt nede i sandet.

- Jeg har allerede fundet 40 kroner, sagde han stolt, imens gravningen efter guld fortsatte.

Det var dog ikke alle, der var lige så heldige, for han var faktisk den eneste, der havde fundet penge. Han mente dog at have fundet opskriften på succes.

- Man skal bare grave rigtig dybt, og jeg har allerede gravet tre store huller, sagde han.

Hvad skal du så bruge alle dine penge på?

- Jeg har faktisk allerede købt candyfloss for 25 kroner, grinte han.

- Men jeg skal nok finde flere.

Da vi stødte ind i ham senere, havde der dog endnu ikke været gevinst, men vejen til succes kan også være lang og hård. Hans kamp fortsatte i hvert fald ufortrødent.

Sakerias Skammeris var godt i gang med at grave flere penge op. Han havde allerede fundet 40 kroner, hvoraf nogle af dem blev brugt på candyfloss.

Jagtforeningen bød velkommen

Ligesom der var tivoli, BMX-bane, kræmmermarked med masser af boder og meget, meget mere, så havde Danmarks Jægerforbund også fundet vej til byfesten. Her var en af foreningens repræsentanter i gang med at skinne noget vildt. Til stor fornøjelse for store såvel som små. Det var dog blandede reaktioner fra de helt yngste, imens dyrets indre lige så stille kom frem, da skinnet blev hevet af.

En af de børn, som syntes, det var yderst spændende, var seks-årige Tobias Dyreborg.

- Skal du så ned og prale i børnehaven, spurgte manden fra jagtforeningen, da han afleverede ham et øre fra dyret.

- Jeg går ikke i børnehave, svarede Tobias Dyreborg med et smil.

Men selvom Tobias syntes, det var spændende, så var det ikke alle børnene, der havde det sådan. Det virkede lidt farligt for specielt de helt yngste, at der hang et dyr uden pels lige foran dem. Det prellede dog af på Tobias.

- Jeg kan godt lide sådan nogle ting med naturen og sådan. Det var ikke farligt, syntes jeg. Det skal hjem og lægge i salt, og så skal det måske op at hænge på mit værelse, fortalte han med hjælp af mor.

Ved siden af blev der budt på smagsprøver fra vildt. Spegepølse og hvad de ellers kunne få ud af dyret.

- Det er blod fra dyret, sagde en af tilskuerne og pegede på et lille shotglas, der var fyldt med en mørkerød væske.

- Du bliver jo nødt til at teste det, før du kan skrive om det. Er det ikke sådan, det er, spurgte han.

Kort efter blev der drukket af det lille glas. Det smagte ikke af blod, men rødvin.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce