Annonce
Debat

Grænselandet - hvem åbner Danmark nu for?

”Vi synnejyder bær itt naach, men vi haus gott!” (for gammeldanskere: Vi sønderjyder bærer ikke nag, men vi husker godt!”
Annonce

Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og justitsminister Nick Hækkerup samt resten af Folketinget partiformænd m/k så længe I endnu er til stede!

Ja, ja da. Men hvorfor kunne Venstre og oppositionen ikke få mere ud af et flertal mod den socialdemokratiske regering? - Vi vil have vort normale liv her i Grænselandet tilbage – NU! Tilnærmelsesvist i det mindste.

Grunden til DSU-regeringens tøven og klistren sig til den socialdemokratiske, gumpetunge svenske regering, skal vi i det vestlige Danmark da ikke lide under.

Grænselukningen til vort Europa havde ingen sundhedsmæssig begrundelse (ref: SST/SSI). Statsminister Mette Frederiksen indrømmede da også for åbent tæppe under sidste pressemøde, at det var hendes egenrådige beslutning – alene hendes, altså rent magtpolitisk! Hvad gjorde oppositionen? Intet! Ikke engang et lille pip imod de herskende provisorier! Er vi de facto udtrådt af vort fælles marked, EU borgernes Europa? Fine ord i medvind. Gælder det ikke mere i lidt blæsevejr? Vi er de facto indespærret bag Statsministerens egenrådige magtpolitiske beslutning i hendes DDR2 med en helt anden dagsorden: ”Man merkt die Absicht!” tydeligt inspireret af, godt nok hendes politiske modpol, Victor Orban, Ungarn!

Med et flertal imod havde oppositionen muligheden for at tvinge statsministeren samt hendes mangeårige personlige rådgiver ved navn Martin Rossen, uofficiel vicestatsminister uden politisk legitimitet og ansvar til at genåbne differentieret, umiddelbart her i Grænselandet, hvor vi alle har normale og ensartede smittetryk på begge sider af landegrænsen!

Altså: Luk Sjælland inde til opsporing og kortlægning med nødvendige konsekvenser i form af isolation, der så kunne tages hurtigt og effektivt – også i Malmö/Skåne, hvis Statsminister Löfvén (også S) kan finde ud af det, indtil de har samme tal som FIN, N, BRD og Vestdanmark! Men njet, vi skal partout vente på og tage hensyn til kammerat Löfvén, der ikke får styr på situationen i de svenske storbyer foreløbig. Dette kunne måske anspore svenskerne til at lægge pres på deres regering for at omlægge deres strategi, hvis de ellers har en – ellers ingen sommerferierejse!

Vi er to almindelige pensionister plus en kat. Vi har levet i Sydtyskland i sammenlagt ni år. Derfor har vi beklageligvis en for de politisk venstreorienterede ubekvem viden og erfaring til sammenligning af skatter og afgifter mellem Danmark og Tyskland. Efter at grænsen blev spærret med bomme og betonblokke 14. marts til 14. maj er vore almindelige udgifter af indkøb til husholdningen steget med stolte 5.000 kroner altså mindst 2.500 kroner per måned, noget der ligner 1/3 af en ganske almindelig folkepension!

Hvordan tror I på Borgen, at det er? Men ingen interesserer sig for os herovre i det mørke Jylland, der trods alt har været med til at skabe de efterfølgende to generationers overdådige forhold, der i enhver henseende overstiger, hvad vi overhovedet kunne drømme om som den første efterkrigsgeneration! Men vi regnes ikke for noget. Pas på, for langt de fleste af os lever aktivt og fint uden for plejehjemmene og kan skabe masser af politisk ravage, når ”nok er nok”.

Ifølge en frisk pensionist her fra byen, der i går i JV skildrede sin civile ulydighed ved 6 gange at være gået gennem afspærringerne på ugentlige indkøb i Süderlügum, næste gang tager han cyklen med. ” Jeg er 78 år, jeg er da ligeglad”, som han udtrykte det! ”Hut ab!” for ham!

I kunne blot sænke skatter og afgifter med 20 procent, der udgør meromsætningen i supermarkederne i Danmark langs grænsen af dåseøl og Nutella efter grænselukningen, så var det eneste, I kan tale om historie: Indkøbsturisterne, langt overvejende fra ”gammeldanmark, Djævleøen, Norge og Sverige op til Jönköbing, der laaangt overvejende udgør segmentet, der henter dåseøl, cola, sprut, slik og Nutella. Det er ikke os.

Vi savnede jer fra Borgen bortset fra Pernille Vermund i søndags ved Sæd-grænsen under vores demonstration for grænseåbning, vi savnede borgmester Henrik Frandsen (V) Tønder og hele venstregruppen i kommunen! Det blev bemærket med spydigheder!

Til orientering for hyggedanskerne: Langs Vestkysten taber turisterhvervene en milliard om ugen lige nu! Formanden for Tønder handelsstandsforening sagde i søndags: Forretningerne i Tønder har mistet 40 procent omsætning på grund af de udeblivende daglige besøg fra Tyskland, det samme gælder for forretningerne syd for grænsen, hvor især forretningerne på Gågaden i Flensburg (pga. højere huslejer) er ved at bukke under, fordi de savner de daglige besøg fra Sønderjylland, der mangler i deres omsætning! – ALTSÅ drop det ”dåseøls-grænsehandelssnak”. Læg pant på, og færdig med det.

Sænk skatter og afgifter med 20 procent og differentier gerne momsen som i Tyskland. Vi her i Grænselandet, i porten til Europa, behøver ikke meget, forlanger endnu mindre, men lige nu har vi brug for en håndsrækning. Det gælder ikke mindst de økonomisk svage i spillet: Os pensionister, der som alle andre skulle kunne handle der, hvor vi ønsker iht. vore fælles EU-regler og -traktater! Lige nu føler vi os glemt og til grin! Pas på, en dag inden længe, så kommer vi med en gummiged og rydder betonklodserne i vore grænseovergange.

Mon justitsminister Nick Hækkerup så vil skyde os ned bagfra? Husk nu/haus no: ”Vi synnejyder bær itt naach, men vi haus gott!” (for gammeldanskere: Vi sønderjyder bærer ikke nag, men vi husker godt!”

Oluf Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Er vokset med opgaven - Mensah er klar til at være en støtte for Viborgs unge spillere

Annonce