Annonce
Rundt om Viborg

Grødeskæring: For lidt vand i åen til båden

På en strækning mellem Karup og Sdr. Resen - som her ved Høgild Bro - er der for tiden for lidt vand i Karup Å til, at grødeskæringen kan gennemføres. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Kommune er i gang med den årlige grødeskæring i Karup Å. Men på en strækning ved Karup er der for lidt vand i åen til båden, der skal skæres fra.
Annonce

Karupegnen: Den årlige, kommunale grødeskæring i Karup Å er i gang. Men det sker ikke uden problemer. Forleden måtte man opgive at skære grøde på strækningen mellem Karup Elværks dambrug og Resen Bro ved Sdr. Resen. Der var ganske enkelt ikke vand nok i åen til båden, der bruges i forbindelse med skæringen, forlyder det.

På kommunens hjemmeside kan man læse, at "det er forsøgt at komme over strygene, og vi ville ikke risikere at blive fanget et sted på åen, hvor den (båden - red.) ikke kan samles op, da den skal videre og grødeskære i andre af kommunens vandløb".

Der tilføjes fra grødeskærernes side: "Vi afventer, om der på et tidspunkt kommer mere vand, så vi kan sejle. Vi håber, at det kan lade sig gøre i den første halvdel af juli."

Grødeskæringen på denne strækning skulle have været gennemført i ugerne 25-26 samt 35-36. Men i hvert fald første del bliver altså lidt forsinket.

Den kommunale grødeskæring i Karup Å foretages i etaper og ad flere gange hen over sommeren. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Flere delstrækninger

Karup Å-grødeskæringen er for Viborg Kommunes vedkommende delt op i flere delstrækninger. Syd for Karup, nærmere bestemt mellem Agerskov Dambrug og Karup Elværks dambrug er man lige nu i gang med første omgang. Det samme gælder fra Sdr. Resen til Trandum Bro i den nordvestlige ende af kommunen.


Vi afventer, om der på et tidspunkt kommer mere vand, så vi kan sejle. Vi håber, at det kan lade sig gøre i den første halvdel af juli.

Fra sagsfremsstillingen, Viborg Kommune


Årets grødeskæringer, som også omfatter kantskæringer,  er som vanligt tilrettelagt i et samarbejde mellem en række interessenter med tilknytning til åen. Det drejer sig om Talerøret for Skive-Karup Å, Karup Å Sammenslutningen og Fiskeriforeningen for Skive-Karup Å.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce