Annonce
Rundt om Viborg

Grødeskæring skal redde verden fra oversvømmelse

Verdenskortet i Klejtrup har oplevet problemer med høj vandstand i begyndelsen af august. Arkivfoto: Moten Pedersen.
Mere grødeskæring skal nu sikre, at attraktionen Verdenskortet i Klejtrup ikke kommer til at stå under vand.
Annonce

Klejtrup: En veltimet grødeskæring skal i fremtiden sikre attraktionen Verdenskortet ved Klejtrup Sø mod oversvømmelser.

Klima-og miljøudvalget i Viborg Kommune har på et møde i den forløbne uge godkendt et såkaldt tillægsregulativ for grødeskæring i Klejtrup Bæk og Klejtrup Møllebæk, og hvor tørt det end må lyde, så forventes det faktisk, at det nye tillægsregulativ løser et tilbagevendende problem med oversvømmelser af verdenskortet.

Her har man nemlig været udfordret af for høj vandstand tidligt i august, og når attraktionen oversvømmes, så må man lukke, indtil vandstanden er faldet.

Det plejer at virke at grødeskære det øverste stykke af Klejtrup Møllebæk, men tidligere har det på grund af terminerne for grødeskæring i det gamle regulativ ikke altid været muligt at gennemføre grødeskæring tidligt nok til at kunne sikre stedet mod den høje vandstand.

Det problem skulle man gerne komme tættere på at være fri for med det nye tillægsregulativ, der fastslår, at første skæring skal ske inden den 1. juni og anden grødeskæring inden den 1. september mod tidligere mellem 10. maj og 10. juni og mellem 22. august og 22. september.

De nye terminer skulle gerne give mere fleksibilitet og dermed mulighed for at hjælpe, når vandstanden truer med at oversvømme verdenskortet.

Klejtrup Bæk og Klejtrup Møllebæk er grænsevandløb til Mariagerfjord Kommune, og efter aftale er det Mariagerfjord Kommune, der har den daglige drift af vandløbene, og det er også her, at man har lavet udkastet til det nye tillægsregulatitv i samarbejde med Viborg Kommune. Regulativet har været i høring i otte uger, og der er ikke kommet kommentarer.


Her kan man nemlig været udfordret af for høj vandstand tidligt i august, og når attraktionen oversvømmes, så må man lukke, indtil vandstanden er faldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce