Annonce
Rundt om Viborg

Gitte var en af de heldige: Grøn koncert hjemme i Stoholm

Venner og familie var inviteret til dobbeltkoncert hjemme hos Gitte Graversen i Stoholm. Foto: Flemming Sørensen
Muskelsvindfondens grønne koncerter blev aflyst i år, men lørdag eftermiddag og aften blev der afholdt mere end hundrede små grønne koncerter landet over i stedet. En af dem blev holdt hos Gitte Graversen i Stoholm.
Annonce

Stoholm: Hvis det ikke havde været på grund af coronaen, havde Muskelsvindfondens grønne karavane kørt landet tyndt for at afvikle otte stort anlagte grønne koncerter i løbet af blot to uger. En af dem skulle have været holdt i lørdags.

Som bekendt blev de grønne koncerter aflyst. Men sammen med Tuborg og LB Forsikring havde Muskelsvindfonden lørdag arrangeret mere end hundrede gratis koncerter spredt ud over hele landet, alt sammen i private haver og hjem. En af dem fandt sted hjemme hos Gitte Graversen i Stoholm.

Eller rettere: Hjemme hos hende blev det til hele to koncerter. For ikke blot var hun en af de hundrede heldige, som vandt en gratis koncert. Hun var også heldig, da der blev lagt otte ekstra koncerter oven i puljen, så venner og familie var inviteret til koncert først med Henning Amstrup, som tidligere har optrådt sammen med blandt andre De Nattergale – og som ekstrabonus en eksklusiv koncert med sangerinden Drew, som tordner frem på hitlisterne for tiden.

Da Gitte og Allan Graversen flyttede ind i huset i Stoholm for ti år siden, bemærkede Gitte, at terrassen var som skabt til at afholde koncerter på. Den drøm er nu gået i opfyldelse.

Annonce

Mit heldige år

- Det er vist mit heldige år i år. Først vandt jeg en diamantring til 10.000 kroner på valentinsdag, og nu har jeg vundet to koncerter. Måske skulle jeg overveje at spille lotto, lød det fra dagens vært, Gitte Graversen, da hun bød dagens knapt hundrede gæster velkommen.

Sammen med sin mand Allan havde hun brugt en del af dagen på at gøre klar til at modtage de inviterede gæster. Der var stillet telte op, så man kunne være i tørvejr i tilfælde af regn - og der var sørget for drikkevarer, en stor grill og forskellige aktiviteter, gæsterne kunne adsprede sig med, når der ikke lige var musikalsk optræden.


Det er vist mit heldige år i år. Først vandt jeg en diamantring til 10.000 kroner på valentinsdag, og nu har jeg vundet to koncerter. Måske skulle jeg overveje at spille lotto

Gitte Graversen, vært for Grøn Grønnere-koncert


Og det var heldigt med teltene. For dagens første koncert med Henning Amstrup var kun lige begyndt, da det for alvor begyndte at regne. Så koncerten blev midlertidigt udskudt, mens alt og alle blev flyttet i tørvejr.

Tidligere på dagen havde Henning Amstrup optrådt på Hjultorvet i Viborg, men der var noget mere publikum i Stoholm - og det lykkedes ham såmænd at få folk til at synge med på flere sange,

Annonce

Grøn koncert

To timer efter starten på den første koncert var det fænomenet Drew, som skulle på scenen. Hun havde for alvor taget Muskelsvindfondens tema for dage, Grønnere Grøn, til sig. Hun var nemlig klædt i grønt fra top til tå. Selv hendes sko var grønne.

Der blev sunget heftigt med på de fleste af de numre, hun spillede. Ikke mindst Perfect Disaster og Take it Back, som bliver spillet heftigt på landets radiokanaler.

Da hun havde sunget sin første sang, gik strømmen. Det afholdt hende ikke fra at synge sit andet nummer helt uden brug af forstærkere. Alle gæster kunne høre alligevel - og bagefter var strømmen tilbage. Det var ikke gået på Roskilde Festival, hvor det var meningen, hun skulle have spillet i år.

I stedet blev koncerten i Stoholm hendes hidtil mest besøgte i denne sommer, fortalte hun.

Allan og Gitte Graversen havde vundet hele to gratis koncerter i forbindelse med det landsdækkende arrangement Grønnere Grøn, som var arrangeret af Muskelsvindfonden, Tuborg og LB Forsikring. Foto: Flemming Sørensen
Sangerinden Drew er gift med musikeren Mattias Kolstrup, som tidligere var forsanger i bandet Duné. Foto: Flemming Sørensen
Mellem musikken kunne gæsterne blandt andet muntre sig med at slå søm i. Foto: Flemming Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce