Annonce
Viborg HK

Grøn omtanke skal bremse Silkeborgs kompromisløse tempospil

Jakob Vestergaard peger på, at VHK skal spille med kløgt og omtanke mod Silkeborgs fart. Arkivfoto: Morten Pedersen
Silkeborg-Voel spiller hurtig håndbold. Meget hurtig håndbold. Og det kan være svært at bremse, når det lykkes. VHK vil også gerne spille hurtigt, men mod det silkeborgensiske lyntog skal VHK også spille med kløgt og omtanke.
Annonce

Viborg: Det har været ret sjovt at være Viborg HK-spiller og Viborg HK-træner siden sidste uges triumf ude over Herning-Ikast.

Sejren lunede, og den har ifølge Jakob Vestergaard givet et energiboost og en stor portion motivation.

- Der er ingen tvivl om, at vi i Ikast mobiliserede sæsonens bedste defensiv. Og det er noget af det, som vi siden da har arbejdet på, at vi skal bevare - også mod et Silkeborg-hold, som på nogle parametre spiller ligesom Herning-Ikast - bare med mere fart, siger Jakob Vestergaard, som dermed også tager hul på et emne, som uundgåeligt vil blive aktuelt i forbindelse med et møde med Silkeborg-Voel.

Det er nemlig et hold, som er synonym med fart.

- Det er et spil, som ser rigtig godt ud, når det lykkes, som det eksempelvis gjorde for Silkeborg mod Herning-Ikast tidligere på sæsonen. Når den slags spil lykkes, så er det i mine øjne noget af det flotteste håndboldspil, som eksisterer.

- Men omvendt kan det også se ud som mod Ajax, som Silkeborg også tabte til. Når det ikke lykkes, så er det hamrende ineffektivt. Og den villighed til risiko kan også blive til noget stupidt - men lige nu er kompromisløst den bedste betegnelse for Silkeborgs spil. Det er virkelig med gaspedalen i bund hele tiden, siger VHK-træneren.

Vi skal i den kamp her behandle bolden som et guldæg. Vi skal beholde den i egne rækker længst muligt, men jeg ved også godt, at jeg også har spillere, som har en tendens til at blive utålmodige, så det handler om at finde balancen mellem, at vi gerne vil spille med fart - men også gerne vil passe på bolden.

Jakob Vestergaard, Viborg HK-træner

Annonce

Tempo med omtanke

VHK kan også godt selv lide at spille med tempo, men er i den nuværende forfatning nødt til at gøre det på den rigtige måde.

- Vi vil gerne spille hurtigt, men vi er nødt til at spille med omtanke. Vi kan ikke bare klappe gaspedalen i bund i 60 minutter. Vi slås en del med skader, så vi skal tænke os om, siger træneren, som også mener, at omtanke kan være en bremseklods for Silkeborg.

- Det lyder måske mærkeligt, men godt angrebsspil kan være med til at bremse det. Vi skal spille klogt, når vi har bolden, vi skal lave få tekniske fejl, og vi skal vælge de rigtige chancer at afslutte på. Silkeborg vil få væsentligt sværere ved at spille med det enorme tryk, hvis de skal begynde fra midten hver gang, siger VHK-træneren.

- Vi skal i den kamp her behandle bolden som et guldæg. Vi skal beholde den i egne rækker længst muligt, men jeg ved også godt, at jeg også har spillere, som har en tendens til at blive utålmodige, så det handler om at finde balancen mellem, at vi gerne vil spille med fart - men også gerne vil passe på bolden, siger træneren, som kalder det for afgørende, at VHK lykkes med at finde den rette balance.

Annonce

Et forbedret drømmescenarie

VHK kan med en sejr rykke op på 18 point i efterårets 13 kampe, hvilket kan ende med at betyde, at VHK går på VM-pause på en tredjeplads.

Og for Jakob Vestergaard lyder det da også ret så tillokkende, hvis VHK kan afslutte første halvdel af sæsonen med først at slå Herning-Ikast ude og derefter Silkeborg-Voel hjemme.

- Det vil give os et fantastisk udgangspunkt i forhold til anden halvdel af sæsonen.

- Vi er godt tilfredse med at ligge, hvor vi gør. Vi har haft en del udskiftning i truppen, og det er for mig at se et drømmescenarie, at vi har fået så mange point allerede. Og det vil blive toppet med en sejr i den sidste kamp.

- Men omvendt - skulle det ikke lykkes, så vil vi stadig ligge forholdsvis lunt i forhold til slutspilspladserne og vil stadig have tingene i egne hænder. Så en sejr vil være fantastisk, mens et nederlag blot vil gøre, at vi har en stor motivation til at spille anden sæsonhalvdel endnu bedre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce