Annonce
Viborg

Grønlandske kulturdage i Viborg

Knud Fleischer har sammen med andre aktive i foreningen Grønland i Viborg været med til at arrangere de grønlandske kulturdage, der finder sted sidst på ugen i Viborg. Foto: Morten Dueholm
Foreningen Grønland i Viborg står bag de første samlende grønlandske kulturdage i Viborg. Foredrag, trommedans, musik og mad fra hjemlandet er en del af hele pakken, der afvikles fra torsdag til og med lørdag.

Viborg: Med Viborg Ungdomsskole og sognelokalerne i Houlkær som rammer arrangerer foreningen Grønland i Viborg for første gang egentlige samlende kulturdage i Viborg.

Dagene begynder på torsdag klokken 16, hvor formanden Knud Fleischer byder alle velkomne. Det sker på ungdomsskolen, hvortil også fredagen er henlagt.

På torsdag kan man blandt høre et foredrag af Karl Elias Olsen. Han har kaldt sit foredrag for "Vi er ikke eskimoer, vi er inuitter". Karl Elias Olsen har tidligere været forstander for Knud Rasmussens Højskole i Sisimiut (Holsteinsborg), og han har - og er stadig - meget engageret i bevarelsen af det grønlandske sprog.

Desuden har han ydet et stort arbejde i ICC (Inuit Circumpolar Council), der er en ikke-statslig organisation, som repræsentere inuitter i landende Canada, USA, Grønland og Rusland. I alt cirka 160.000 mennesker.

Senere torsdag er der også trommedans og naturligvis også grønlandsk mad på bordene. Der er også en imponerede stor udstilling af grønlandske tupilakker.

Fredag kan deltagerne blandt andet se den 85 år gamle film "Palos brudefærd". Manuskriptet til denne film står den verdensberømte polarforsker Knud Rasmussen for.

Lørdag flytter aktiviteterne til Houlkær, hvor deltagere blandt andet skal udfordes i sport, men naturligvis også spise en masse grønlandsk mad ved middagen. Senere på aftenen er der musik og dans. Lad os gætte på at der blandt andet står grønlandsk polka på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nekrolog over Olaf Rye

Annonce