Annonce
Læserbrev

Grønne investeringer skal hjælpe os ud af økonomisk stilstand

Læserbrev: Vi ved at følgerne af Coronakrisen både nu og fremover vil ramme Danmark økonomisk hårdt. Vi skal derfor vise, at vi har lært af den tidligere finanskrise og løse den kommende økonomiske krise ved at igangsætte økonomien igen. Dette gør vi fornuftigst ved at lave massive grønne investeringer.

Historisk set har økonomiske kriser haft en tendens til at ramme de svageste. Krisen må ikke resultere i, at vi lader de mest udsatte, børnene, syge, ledige eller ældre betale regningen.

Dette skal ikke blive tilfældet, og vi skal i stedet holde fast i, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs. Dette kan vi gøre ved at investere massivt på det grønne område.

Klimakampen hverken kan, eller skal udskydes. Vi skal fortsætte kampen mod klimakrisen og vi må ikke i den ene krise glemme den næste. For at kickstarte en stilstående økonomi skal staten pumpe penge ud i samfundet, og dette skal gøres gennem grønne initiativer.

Vores plan for at komme ud af krisen skal derfor være bygget op om principper, der sikrer retfærdighed, grøn ansvarlighed og fællesskab. Banker og store virksomheder skal udvise samfundssind og ikke kvittere for krisehjælp ved at udbetale store bonusser. Vi skal have formueskat, progressiv arveafgift og skat på aktieindkomster.

De massive grønne investeringer vil kunne bidrage til mange grønne arbejdspladser og fortsætte omstillingen og arbejdet mod målet om 70 pct. reduktion af CO2 i 2030. Det afgørende for at nå målet er, at Danmark investerer grønt for igen at kickstarte økonomien. Vi har stadig Paris-aftalen at leve op til, og det er derfor nødvendigt, at vi løser den kommende økonomiske krise ved at investere penge - samtidig med vi arbejder henimod et grønnere Danmark.

Mandag, den 20. august 2018 Signe Munk, næstformand SF Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce