Annonce
Debat

'Grønne sammen' og en gylden mulighed for vores borgmester

Læserbrev: Ulrik Wilbek ønsker med projektugen ”Grønne sammen” at ruste kommunens børn og unge til at træffe bæredygtige valg i fremtiden. Disse valg skal, mener Wilbek, baseres på fakta. Samtidig ønsker borgmesteren at vise børnene handlemuligheder, så de ikke føler sig alene i kampen mod klimaforandringerne.

Det fortæller han i en videohilsen på kommunens Facebook-side. I den forbindelse reklamerer Wilbek for sammenhængsmodellen, som viser, at Viborg Kommune vil genbruge minimum 55% af husholdningsaffaldet i 2025 - hvilket ret beset bare er en opfyldelse af det minimum, som allerede ligger i lovgivningen. Derudover skal mindst 35% af energiforbruget dækkes af vedvarende energi.

Sagt med lidt andre ord - 45% af husholdningsaffaldet skal IKKE genbruges i 2025, og 65% af energiforbruget skal altså fortsat dækkes af sort energi. Var der andre tiltag for at redde børnenes fremtid i sammenhængsmodellen for Viborg Kommune? Var klimaet nævnt i modellen? Måske har jeg ikke været grundig nok i min søgen?

Annonce

Det er dig, Wilbek, som skal gå forrest og sætte handling bag dine ord. Jeg foreslår, at du også selv benytter lejligheden til at gå på scenen og fortælle om dine grønne klimaplaner for børnenes Viborg.

”Vores børn er fremtidens borgere”, lyder det i hilsenen fra rådhuset. Jamen, det er de da! Men børn i hvilken fremtid, kære borgmester? Har du orienteret dig om klimaets tilstand for nylig? Konsulterede du FN’s klimapanel, inden du satte blade på dit sammenhængstræ? Forsøgte du at forstå den fremtid, som du er med til at give videre til vores børn?

I Viborg Nyt kunne vi for et par uger siden læse, at man med ”Grønne sammen” ønsker at ”give de små verdensborgere mulighed for at handle”. Og nu tilbage til den fakta, som Wilbek holder så meget af:

Fakta er, at én milliard børn er truede af klimaforandringer. Èn milliard små verdensborgere er altså truede på deres liv på grund af menneskeskabte klimaforandringer.

Men, men, men! Lad os nu ikke dvæle ved alt det triste, men lad os i stedet glæde os over, at vi med den grønne uge også kan give vores STORE verdensborgere mulighed for at handle. For det er hos jer, at forandringerne skal ske.

Det er dig, Wilbek, som skal gå forrest og sætte handling bag dine ord. Vi ved alle, at vi ikke kommer til at redde vores børns fremtid ved at give dem et show med Sebastian Klein. Selvom det er hyggeligt, bevares. Jeg foreslår, at du også selv benytter lejligheden til at gå på scenen og fortælle om dine grønne klimaplaner for børnenes Viborg.

Kom bare frit frem, borgmester. Jeg er sikker på, at vores børn og unge vil modtage dig med åbne arme og tillidsfuld forventning.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Debat For abonnenter

I morgen kan det blive dig og din virksomhed, som bliver ramt - Jeg køber nogle Thisted-øl som en protest

Debat

Debat: Børnepasning - Hvorfor minimerer regeringen familiernes frihed igen?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce