Annonce
Viborg

Psykiatri: Grønt lys for massiv investering ved Søndersø

Center for Mestrings bygning er der ikke plads til mange år endnu. Arkivfoto: Morten Pedersen
Helt som ventet ser Viborg Kommune ud til at give regionen lov til at bygge en ny, sønær psykiatri. Det koster et par bevaringsværdige bygninger, men det er en billig pris, konstaterer teknisk udvalgs formand.
Annonce

Viborg: Det bliver ikke Viborg Kommune, der kommer til at stoppe Region Midtjylland fra at bygge en helt ny psykiatri ved Søndersø.

Investeringen på 550 millioner kroner kræver en del forarbejde, og selvom de første patienter først kan åbne dørene til de nye og moderne rammer i 2027, er processen sat i gang.

I denne uge skulle Viborg Kommunes tekniske udvalg se på sagen, for hvis regionen skal kunne udfolde sine ambitioner, så skal der ændres i kommuneplanen, blandt andet så bebyggelsesprocenten forøges.

- Vi sagde selvfølgelig "ja", konstaterer Johannes Vesterby (V), formand for udvalget.

Ifølge ham var der ikke så meget at være i tvivl om.

- Det er et godt og ambitiøst projekt, som vi glæder os til at se nærmere skåret ud. Det er dejligt, at regionen har besluttet at placere psykiatrien her, og at pengene er på budgettet. Vi ser frem til at arbejde videre med det, siger han.

Den kommende psykiatri skal brede sig på et stort område, hvilket - som tidligere omtalt i folkebladet - vil koste et par bevaringsværdige bygninger livet.

- Og sådan må det så være. Det er en fin og ambitiøs plan, og den skal ikke stoppes af de to bygninger, selvom det kan lyde så brutalt at sige det, lyder det fra Johannes Vesterby.

Det markerede område viser både, hvor der efter planen skal bygges en ny psykiatri - og hvor den nuværende regionspsykiatri har til huse i den nordlige ende. Kommunens tekniske udvalg er klar til at ændre planerne for begge områder. Kort: Viborg Kommune

I en af de bevaringsværdige bygninger er det kommunale Center for Mestring, der tilbyder rehabilitering, undervisning og aktiviteter til borgere med psykiske lidelser. Også blandt andet Klinikhuset er blandt de bygninger, der ikke kommer til at overleve mange år endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce