Annonce
Bjerringbro

Grønt lys fra politikerne: Nu får landsby sin egen vuggestue

Lige nu er det kun børnehavebørn, der leger på legpladsen i Sahl, men fra april bliverder også vuggestuebørn blandt legeredskaberne. Privatfoto.

Børne- og Ungdomsudvalget har givet grønt lys for, at børnehaven i Sahl udvider med 10 vuggestuepladser.

Sahl: Det går godt i Sahl. Der er en del, der vælger at slå sig ned i den hyggelige landsby, og en hel del af dem er børnefamilier, hvilket bevirker at der lige nu er fyldt op hos byens dagplejere.

Det har foranlediget, at bestyrelsen i "Vores Naturbørnehave" har sendt en ansøgning om oprettelse af foreløbig 10 vuggestuepladser i børnehaven, og forleden sagde politikerne i kommunens børne- og ungdomsudvalg ja til udvidelsen.

Den endelige beslutning ligger hos Byrådet, men børnehavens leder, Randi Fruerlund Bech tror på, at det bliver en realitet.

- Nu skal vi selvfølgelig vente på afgørelsen den 28. februar, men vi er da ved at indhente tilbud hos håndværkere, fortæller hun.

Meningen er, at vuggestuen skal ligge i samme bygning som børnehaven, men i grundplan, mens en af børnehavegrupperne flyttes på første sal.

- Det bliver et lækkert rum med gulvvarme, og så skal vi have bygget et pusleområde, så vi indkalder til en arbejdsdag for forældrene, siger Randi Fruerlund Bech.

Tanken om vuggestue er at sikre en kontinuitet for børnehaven.

- Vi ved, at der er fyldt op hos dagplejerne i Sahl, og derfor vælger forældre ofte at få deres børn passet i Bjerringbro og Ans, og det betyder ofte, at de ikke vælger den lokale børnehave, når de kommer dertil, siger Randi Fruerlund Bech, der i ansøgningen til kommunen netop skriver, at man med vuggestuepladserne gerne vil sikre familier, der vælger at bosætte sig i Sahl, et reelt pasningstilbud til deres børn fra 0 år og frem til skolestart.

- Vuggestuen bliver en integreret del af børnehaven, og vi forventer at flytte en af vores børnehavepædagoger over i vuggestuedelen, så vores kultur bliver båret med, siger Randi Fruerlund Bech, der satser på, at man har første dag i den nye vuggestue den 1. april 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce