Annonce
Viborg

Grønt lys til byggeprojekt på Morvillesvej

Der er givet grønt lys og dispensation for byggeriet af nye boliger på posthusgrunden ved Morvillesvej. Arkivfoto: Morten Dueholm
Teknisk udvalg har sagt endeligt ja til at dispensere for bestemmelser i lokalplanen, så der kan bygges boliger og underjordisk parkeringshus på posthusgrunden ved Morvillesvej i Viborg.
Annonce

Viborg: Byggeriet af ni nye boligblokke med i alt 113 nye lejligheder på posthusgrunden medlem Morvillesvej og Skottenborg i Viborg kan nu komme i gang.

Vejen er banet for Philipsen Gruppen, der står bag projektet, efter at teknisk udvalg har sagt god for at dispensere i forhold til den gældende lokalplan for området på flere punkter.

Udvalget har flere gange set på projektet for byggeriet af boliger på posthusgrunden. Philipsen Gruppen havde i første omgang præsenteret et projekt med 77 boliger, som senere blev droppet.

I maj fik man nej til at dispensere fra lokalplanen i forhold til et revideret projekt med 100 boliger og parkering over jorden, men i august besluttede teknisk udvalg så, at man var indstillet på at dispensere fra lokalplan 468 i forhold til udnyttelsen af det såkaldt nord-østlige byggefelt og dermed gøre det muligt at gå videre med den såkaldte model B.

Den går ud på, at Philipsen Gruppen vil bygge ni blokke med i alt 113 boliger fordelt på boliger både over og under 80 kvadratmeter. Som en del af det vil man så bygge parkeringskælder og parkeringspladser i terræn. Projektet skulle dog rettes til, og det er det blevet, og nu har udvalget altså givet grønt lys og dispenseret for blandt andet antallet af parkeringspladser og i forhold til flere byggefelter.

- Vi vil også gerne, at der snart sker noget på det sted. Det er jo, som det står nu, ikke just en pryd for Viborg. Og det har da også haft vægt for os, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Facaden ud mod Morvillesvej, som byggeriet præsenteres af Philipsen Gruppen.
Annonce

For få p-pladser

Ansøgningen om dispensation har været i nabohøring hos de 110 beboere i Vestre Skole Kvarterets Grundejerforening, hvor man i et fælles høringssvar blandt andet påpeger, at man ikke er tilfreds med, at der gives dispensation til lokalplanens bestemmelse om, at der skal to parkeringspladser per bolig.

Man er bekymret for, at villavejene vil blive fyldt med parkerede biler, der ikke tilhører beboere i kvarteret, da de parkeringspladser, der er på posthusgrunden, jo forsvinder i takt med, at der bygges.

Philipsen Gruppen har påpeget, at man - i og med at projektet tidligere er ændret fra 77 større lejligheder til 113 mindre lejligheder - også sigter mod en anden målgruppe, hvor man ikke nødvendigvis har to biler per husstand. Den argumentation køber man hos teknisk udvalg.

- Der vil være halvvanden parkeringsplads per lejlighed over 80 kvadratmeter i det nye projekt, og det svarer til, hvad der generelt er i Viborg, påpeger Johannes Vesterby.

Annonce

Trænger til oprydning

I det nu godkendte projekt samles 130 parkeringspladser i en parkeringskælder, 22 parkeringspladser placeres to steder i terræn, og desuden kommer der fire handicapparkeringspladser.

Der bliver til- og frakørsel til og fra Skottenborg, mens der fra Morvillesvej kun vil være adgang for renovations- og redningskøretøjer. Også flere fravigelser i forhold til de såkaldte byggefelter, der er udlagt i lokalplanen, giver udvalget altså grønt lys for. Det betyder, at boligblokkene i flere tilfælde placeres anderledes, end det er bestemt i lokalplanen.

- Det er ikke noget, der betyder, at nuværende beboere får generende indkig fra de nye boliger, så det har vi vurderet til at være i orden, siger Johannes Vesterby.

I høringssvaret påpeger grundejerforeningen generelt, at man glæder sig til at få fjernet de faldefærdige boliger på grunden, og Johannes Vesterby er enig i, at der trænger til at blive ryddet op.

- Det er en meget central grund, der ikke ser for godt ud. Og det bliver bedre med ny bebyggelse, siger han.

De nye boliger får i øvrigt samlet navnet Asani Haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce