Annonce
Bjerringbro

Grafik, skulptur og maleri i Gudenåhuset

Foruden at male laver Lars Kjeldsen fra Hammel både skulpturer og collager. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Annonce

Bjerringbro: Det er kunstner Lars Kjeldsen som står for årets sidste udstilling i Gudenåhuset i Bjerringbro med udstillingen ”Nyt / retro”

Lars Kjeldsens virke er mest af skulpturel karakter men med afstikkere til maleriet og collager. Men collage hos Lars Kjeldsen dækker over noget andet end det, man normalt forstår ved collager, hvor kunstneren rækker ud til alle sider, som f.eks. i magasiner, aviser, tapeter og alle mulige andre steder for at finde elementer til sit værk.

Lars Kjeldsen rækker ned i sine egne gemmer af tegninger og skitser og skaber sine værker ud fra disse. Hans værker giver hermed et klart helhedsindtryk og en fin indsigt i kunstnerens billedsyn og inspiration. Her bliver en inspiration fra "primitiv kunst" tydelig, både med hensyn til figurer og mønsterdannelse. Desuden smitter hans skulpturelle arbejde også i høj grad af på hans tegninger, som måske i virkeligheden er skitser til skulpturer.

Annonce

Selvlært kunstner

Lars Kjeldsens kreative virke har efterhånden stået på i en lang årrække og omfatter maleri, skulptur og grafik. Han er selvlært dog med et enkelt kursus i bronzestøbning på Århus Kunstakademi. Han debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling 2015 med "Grisepigen", der var en pige og en gris i fuld størrelse lavet med motorsav i træ. Lars Kjeldsen er blevet optaget i bogen "101 Kunstnere 2020/2021" og har været med på Bjerringbro Kunstforenings censurerede udstilling ’Bjerringbro Udstillingen’ flere gange, senest i 2019, hvor han var modtager af 1. prisen.

På den aktuelle udstilling i Gudenåhuset viser han et alsidigt udsnit af sin produktion gennem  mange år - altså både nyt og retro.

Udstillingen er arrangeret af Bjerringbro Kunstforening i samarbejde med Gudenåhuset og kan ses til og med 23. december i husets åbningstid.

Årets sidste udstiller i Gudenåhuset er Lars Kjeldsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce