Annonce
Viborg

Gratis autocamperplads skaber frustration på campingpladser

Lone Gad Rasmussen er medejer af Hjarbæk Fjord Camping, og hun er utilfreds med, at kommunen vil lave en gratis autocamperplads. Arkivfoto: Morten Dueholm

Flere lokale campingpladsejere kritiserer, at Viborg Kommune vil etablere en gratis autocamperplads. Det er konkurrenceforvridende, mener de.

Ejerne af Hjarbæk Fjord Camping, Hessellund Sø Camping og DCU Viborg Sø Camping blev frustrerede, da de læste, at kommunens tekniske udvalg har besluttet at etablere en autocamperplads, som er gratis at ligge på. Derfor skrev de tidligere på ugen et fælles læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad.

Det er på denne grusplads ?ved Nørresøvej, ?autocamperpladsen ?skal etableres. ?Screendump fra Google Earth

»Det er konkurrenceforvridende, og vi er bange for, at det vil tage kunder fra os,« siger medejer af DCU Viborg Sø Camping, Knud Glerup.

Baggrunden for at etablere en gratis autocamperplads, som skal ligge på gruspladsen ved Nørresøvej nedenfor Asmildkloster Landbrugsskole, er at tiltrække turister.

Annonce

»Vi vil ikke konkurrere med campingpladserne, men det er vores pligt som politikere at tiltrække nye turister, gæster og tilflyttere,« siger formand for teknisk udvalg Johannes Vesterby (V).

»Vi er gode nok«

Campingpladsejerne finder det dog unødvendigt.

»Vi er gode nok til at tiltrække turisterne,« siger Lone Gad Rasmussen, som er medejer af Hjarbæk Fjord Camping.

Selvom Johannes Vesterby er enig med campingspladsejerne i, at de er gode til at tiltrække turister, mener han alligevel, at der er et behov, som ikke er dækket.

»Erfaringer fra Tyskland viser, at autocamper-brugere er mere nomade-agtige end andre campister. De efterspørger ofte noget andet,« siger han og henviser til, at en plads, hvor man kun holder i et døgn, passer godt til autocamper-brugerne.

Annonce

Hvem skal holde øje?

Det er meningen, at autocampere må ligge på den gratis plads i et døgn.

»Men hvem skal holde øje med, hvor længe de ligger der?« spørger Lone Gad Rasmussen fra Hjarbæk Fjord Camping.

Ifølge Johannes Vesterby fra teknisk udvalg er det endnu ikke planlagt, hvem der skal holde øje på pladsen. Han fortæller, at der er gode erfaringer fra andre byer og lande med at have tillid til, at autocamper-brugerne ikke er der mere, end de må.

Detaljerne omkring affald og vand falder på plads senere, når teknisk udvalg har kigget på mulighederne og omkostningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ung VHK-juvel toppræsterede i semifinalen: - Fantastisk at være med til

Annonce