Annonce
Viborg

Gratis foredrag: Astronaut Andreas Mogensen lander i Viborg

Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet.
Den første dansker i rummet holder foredrag i Vibocold Arena om halvanden uge.
Annonce

Viborg: Det er igen lykkedes LOF Midtjylland at få astronaut Andreas Mogensen til at holde foredrag i Viborg.

Formand for LOF Midtjylland, Birthe Pedersen, er rigtig glad for, at folkeoplysningen atter kan byde velkommen til et spændende foredrag med den første danske astronaut.

- Det var i 2015 en enestående oplevelse at høre Andreas Mogensen fortælle om rejsen i rummet og de mange forberedelser samt de mange spændende videnskabelige undersøgelser og forsøg med de nye teknologier, siger hun i en pressemeddelelse.

Foredraget holdets onsdag den 20. marts klokken 10-12.

Annonce

Til månen?

Astronaut Andreas Mogensen vil udover rejsen i rummet også fortælle om det arbejde, som han udfører nu og de potentielle muligheder for, at han igen kan komme ud i rummet - og måske endda til månen.

Foredraget holdes i Vibocold Arena og i samarbejde med Viborg Håndbold Klub. For bestyrelsesformand for Viborg Håndbold Klub, Jørgen Hansen, er det en stor glæde, at foredraget kan holdes i klubbens opvisningshal, så der kan blive plads til alle de unge mennesker, der studerer de naturvidenskabelige fag i Viborg.

- Et foredrag med astronaut Andreas Mogensen er en kæmpe inspiration til ungdommen, og her vil vi i håndboldklubben gerne være medspiller og samarbejdspartner, udtaler Jørgen Hansen, der også har sørget for, at der vil være adgang til hallen fra klokken ni, og at caféen er åben, så tilhørerne kan købe drikkevarer.

Annonce

Gratis

Foredraget med Andreas Mogensen er arrangeret i samarbejde med Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Endvidere har LOF Midtjylland også arbejdet sammen med Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, der har etableret Esero Denmark, der er ESA's danske afdeling med et ressourcecenter for lærerkurser og undervisningsaktiviteter omkring astronomi og rumfart.

Koordinator for arrangementet og bestyrelsesmedlem hos LOF Midtjylland Britta Leth oplyser, at udover de studerende er der til foredraget gratis adgang for alle interesserede, dog er der begrænsende pladser.

Man kan klikke ind og printe en billet på www.lofmidtjylland.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce