Annonce
Rundt om Viborg

Gratis her og nu test til turister

Turister kan uden beregning blive testet enten ved de hvide testcentre i Aarhus, Herning og Viborg eller som her ved de gule testbiler, som stopper 19 forskellige steder i regionen.. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Udenlandske turister har mulighed for i løbet af deres ferie i Danmark at blive testet for covid-19 kvit og frit og uden forudgående tidsbestilling.
Annonce

Regionen: Allerede nu bliver udlændinge, når de krydser grænsen til Danmark, automatisk tilbudt at blive testet for covid-19. Men det er også muligt at blive testet undervejs i ferien i Region Midtjylland.

Hvis man som turist ferierer i det midtjyske og finder ud af, at man gerne vil testes, skal man enten henvende sig ved de gule testbiler, der har åbningstider 19 forskellige steder i sommerlandet, eller i Testcenter Danmarks hvide testcentre i Aarhus, Viborg og Herning.

Køreplanen med åbningstider og stoppesteder for de gule testbiler kan findes på www.corona.rm.dk

Man behøver ikke bestille tid, men man kan risikere at skulle vente i kø, indtil podningen kan tages. Testen bliver registreret på navn og telefonnummer og er gratis. Covid-19-smittede modtager indenfor 72 timer en SMS om, at de er smittede.

Annonce

Kun for raske

Tilbuddet gælder udelukkende raske udenlandske patienter over 18 år. Testen foregår ved, at der med en vatpind bliver taget en spytprøve fra mundhulen.Personer med symptomer på covid-19 - feber, tør hoste og træthed - skal ligesom danske borgere kontakte en lokal læge i dagtimerne.

På hverdage mellem kl. 16 og kl. 08.00 og i weekender skal man kontakte Lægevagten på tlf. 7011 3131. Har man symptomer må man ikke møde op på teststederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce