Annonce
Viborg

Gratis psykologhjælp får uddannelser til at opsige samarbejde

Viborg Gymnasium & HF har ligesom to andre uddannelsesinstitutioner opsagt et samarbejde med Viborg Kommune. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Gymnasium & HF, Viborg Katedralskole samt Mercantec har alle opsagt samarbejdet med Viborg Kommune. Her købte man samtaleforløb for frafaldstruede elever - men det gør man altså ikke længere.

Viborg: Nærmest kollektivt har Viborgs tre store ungdomsuddannelser opsagt et samarbejde med Viborg Kommune, hvor Viborg Gymnasium & HF, Viborg Katedralskole og Mercantec plejede at købe samtaleforløb for frafaldstruede elever.

Årsagen til det opsagte samarbejde er, at Viborg Kommune tidligere i år indførte muligheden for gratis psykologhjælp til unge under 25 år.

Hos Viborg Kommune frygter man, at det kan få ventetiden i tilbuddet til at stige yderligere, men faktisk er det kun hos Viborg Gymnasium & HF, at man bruger tilbuddet som en måde at spare penge på.

- Vi har haft et fint samarbejde med de psykologer, som har haft deres gang her i huset, men hvis kommunen tilbyder psykologhjælp, så er det måske ikke helt oplagt, at vi også har et parallelt forløb, lyder det således fra Lise Markussen, konstitueret rektor på Viborg Gymnasium & HF om årsagen til bruddet.

Hun understreger, at man i forvejen har et "tæt net under eleverne" i form af studievejledere og en elevcoach.

- Fra ledelsens side gør vi i det hele taget meget for at forebygge frafald, men da kommunen vedtog, at den ville tilbyde psykologhjælp til unge gratis, så var det samtidig et sted, hvor vi så, at vi kunne spare nogle penge i disse omprioriteringsbidrags-tider, konstaterer Lise Markussen.

Hun husker ikke beløbet, som man nu sparer, men konstaterer:

- Mange bække små.

Annonce

Ventetid blev for lang

Også på Viborg Katedralskole har man opsagt samarbejdet med Viborg Kommune, bekræfter rektor Helge Markussen.

Det skyldes dog ikke, at man ønsker at spare penge. Det skyldes i stedet, at man på katedralskolen oplevede en forringelse i det produkt, man plejede at købe.

Det siger rektor Helge Markussen.

Han er ikke ude i nogen kritik af kommunen, som han og hans skole har et godt samarbejde med, understreger han.

- Men vi kunne bare godt mærke, at ventetiderne for vores elever blev længere og længere, og det kunne vi ikke altid leve med. Derfor har vi lavet en aftale med et privat firma om psykologhjælp, fortæller Helge Markussen.

Svært at forklare

Uddannelseschef Majken Kruse Vestergaard supplerer:

- Når man har at gøre med unge mennesker, der har det hårdt, så kan det være svært at fortælle dem, at de skal vente seks eller otte uger på at få en at snakke med.

Hun forklarer, at man på skolen har uddannet nogle undervisere i et mentorforløb, ligesom man via den nye samarbejdsaftale med en anden part får psykologer tilknyttet skolen.

Det vil betyde, at der bliver ydet både individuel terapi og gruppeterapi, blandt andet omkring ensomhed og angstproblematikker.

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med det, siger hun.

Hos Mercantec er man gået i nogenlunde samme retning som på katedralskolen, fortæller direktør Kirsten Holmgaard.

Også hun bekræfter nemlig, at ventetiden for eleverne var blevet for lang, efter at tilbuddet om gratis psykologhjælp blev indført. Derfor har Mercantec opgraderet andre interne tilbud i stedet for som før at købe psykologsamtaler ved Viborg Kommune.

Der var ikke længere helt tilfredshed med den vare, man købte, forklarer hun.

- Vi har et rigtigt stort beredskab i forvejen, og det har har vi så opgraderet med egne psykologer, siger Kirsten Holmgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce