Annonce
Viborg

Grobund slår rødder i den fysiske verden

Søstre og iværksættere. Katrine Zederkof og Mette Holmgaard Andersen besluttede for et par år siden, at de ville forsøge at skabe en modpol til den konventionelle tøjproduktion. Seneste milepæl for virksomheden og brandet Grobund er det nye showroom, der åbnede fredag eftermiddag.

Hidtil har den lokale tøjproducent Grobund udelukkende holdt til online. Fredag manifesterede virksomheden sig med et nyt showroom i St. Sct. Hans Gade i Viborg.

Annonce

Viborg: Det relativt nyetablerede brand Grobund hældte champagne i glasset fredag eftermiddag.

I et lille hyggeligt butikslokale i St. Sct. Hans Gade har søstrene Mette Holmgaard Andersen og Katrine Zederkof indrettet showroom og kontor til deres voksende virksomhed.

- Vi er jo sådan en typisk kælder-iværksættervirksomhed. Vi startede faktisk hjemme i Mettes kælder, og det endte jo med, at vi stod i stuen og viste kunder og indkøbere vores kollektioner, fortæller Katrine Zederkof, der er ansvarlig for blandt andet designet i det bæredygtige og økologiske tøjkoncept.

- Og da vi så for nylig fik lokaler i Den Hvide Fabrik, kunne vi se, at mange webshop-kunder faktisk efterspørger at kunne røre og fornemme tøjet. Og det er helt klart også med til at løfte vores selvforståelse som virksomhed, at vi nu har en decideret virksomhedsadresse, siger Mette Holmgaard Andersen.

Grobunds nye showroom kommer i almindelig kontortid til at fungere som en butik. Der er dog ikke faste åbningstider. De to iværksættere har fordelt alle kasketterne mellem sig og har blot en enkelt ansat og dermed ikke det nødvendige setup, der skal til for at drive stedet som en butik, med samme åbningstider som resten af byen. Endnu.

Det lille showroom og kontor i St. Sct. Hans Gade afløser Mette Holmgaard Andersens kælder som hovedkvarter for virksomheden.
Annonce

På mission

Katrine Zederkof og Mette Holmgaard Andersen har besluttet sig for at ændre verden. Intet mindre. På deres hjemmeside slår de tonen an.

- For et par år siden besluttede vi, Katrine og Mette, at vi ville skabe en ny virkelighed. En virkelighed, hvor nogen ville tage ansvar i en branche, der på ydersiden er poleret, trendskabende og glamourøs. Men en branche, der på bagsiden er vidne til uskyldige menneskers skæbne, en ublu udnyttelse af jordens ressourcer og et hensynsløst overforbrug.

På blot et par år er Grobund vokset fra en ide i en kælder til en produktionsvirksomhed med fuld fart på kedlerne. Tøjet er økologisk og bæredygtigt produceret. Syerskerne har fået en fair løn for deres arbejde, og selvom metervarerne og produktionsomkostningerne alt andet lige er højere end i konventionel tøjproduktion, så er tøjet ikke markant dyrere end så meget andet tøj.

Kjoler, skjorter og bluser står til salg i lejet 600-800 kroner.

Grobund er certificeret af GOTS (The Global Organic Textile Standard). Det er en certificering, som det typisk er væsentlig større tøjproduktionsvirksomheden, der har.

- Det har været dyrt at opnå den certificering, men vi har hele vejen igennem gerne villet sætte barren højt, forklarer Katrine Zederkof.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce