Annonce
Viborg

Grundejere går til Naturklagenævnet

Grundejerne går nu til Naturklagenævnet for at klage over det kompakte byggeri her i Asanihaven. Arkivfoto: Morten Dueholm

250 villaejere er så fortørnede over kompakt byggeri på Morvillesvej, at de beder Naturklaget om at gribe ind og kræve en VVM-redegørelse fra kommunen.

Viborg: I sidste uge sagde politikerne i økonomiudvalget ja til, at Philipsen Gruppen må opføre 80 nye boliger på den såkaldte posthusgrund på Morvillesvej.

Men det vil Vestre Skole-kvarterets Grundejerforening, der repræsenterer omkring 250 villaejere i området, ikke bare uden videre acceptere. Derfor går man nu til Naturklagenævnet med sagen.

- Vi har intet imod, at der bygges på grunden. Men vi mener, det bør ske i overensstemmelse med den lokalplan, der gælder for området - og som er den, folk har købt huse i området i tillid til. Det vil sige, at byggeriet ikke skal være i 11 meters højde og beslaglægge så stor en del af grunden, at man ikke opfylder lovens krav om, at der skal anlægges mindst 40 parkeringspladser på terræn, hvis der opføres 80 lejligheder.

Det siger formanden for grundejerforeningen, Ole Jespersen, der nu tager kontakt til Naturklagenævnet, hvor grundejerne erklærer sig uenige i kommunens vurdering af, at der ikke er behov for en vurdering af byggeriets indflydelse på miljøet - en såkaldt VVM-redegørelse.

Annonce

Grundejerforeningen vil også klage over, at kommunen har givet lov til, at der kun anlægges 16 parkeringspladser på grunden med henvisning, at byggeriet omfatter en parkeringskælder.

- Men vi mener, at loven er ganske klar. Den siger, at der på terræn skal anlægges 0,5 p-plads pr. bolig. Det vil sige 40 parkeringspladser, siger Ole Jespersen.

Hvis Naturklagenævnet siger ja til at behandle klagen, får den opsættende virkning, så et byggeri først kan gå i gang, når nævnet har truffet en afgørelse, siger formanden for grundejerforeningen.

- Og jeg vil gerne understrege, at vi gerne ser et nybyggeri på grunden. Men det kan ikke være rigtigt, at kommunen reelt kun tager hensyn til bygherrens ønsker om at bygge så højt og kompakt som muligt for at få den bedste økonomi i projektet. Det har vi også set i en række andre projekter i bymidten, siger Ole Jespersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce