Annonce
Bjerringbro

Grundfos aflyser forlænget påskeferie

På Grundfos er der fortsat gang i produktionen. Arkivfoto : Morten Dueholm
Trods corona-krisen er der stadig brug for produkterne fra pumpekoncernen.
Annonce

Bjerringbro: Corona-krisen påvirker som mange andre steder også produktionen på pumpekoncernen Grundfos. Et par gange inden for de seneste uger er folk i produktionen blevet sendt hjem på ekstra fridage, oftest i forbindelse med en weekend.

Andre medarbejdere fik for nogle dage siden at vide, at de ikke skulle møde på arbejde efter påske og kunne holde nogle dage fri. Men nu er den forlængede påskeferie afblæst.

- Det ser fornuftigt ud i øjeblikket, og vi oplever, at der stadig er gang i efterspørgslen på vores produkter. Vi vurderer situationen fra dag til dag, og som det ser ud lige nu, så kan tingene ændre sig fra den ene dag til den anden. Men produktionen i Bjerringbro fortsætter, fordi der stadig er brug for vores produkter til kritisk infrastruktur, som blandt andet vandforsyning til hospitaler og byer, siger kommunikationsdirektør Peter Trillingsgaard.

Grundfos har endnu ikke gjort brug af de økonomiske hjælpepakker, som regeringen efter aftale med arbejdsmarkedets parter tilbyder til de virksomheder, der sender medarbejdere hjem i kortere eller længere tid.

- Vi ved endnu ikke, om vi kommer til at gøre brug af hjælpepakkerne, det må tiden vise, siger kommunikationsdirektøren.

På Grundfos' fabrikker i både Norditalien og Frankrig er produktionen lukket ned på grund af de voldsomme corona-udbrud, mens der på fabrikkerne i Ungarn og Serbien er normal produktion.

Funktionærer og andre kontormedarbejdere på hovedkvarteret i Bjerringbro arbejder fortsat hjemmefra, og det forsætter de med til og med 17. april.

- Men vi forventer at høre noget mere om, hvad regeringen har tænkt sig om dette, siger Peter Trillingsgaard.

Grundfos fremstiller som bekendt pumper, men maskinerne kan også bruges til andet. I sidste uge startede fabrikken i Bjerringbro en produktion af værnemidler, nærmere bestemt visirer, som medarbejdere i sundhedssektoren kan iføre sig for at undgå at blive smittet med corona-virus. Fabrikken kan fremstille 5.000 visirer i døgnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce