Annonce
Bjerringbro

Grundfos fyrer 600 medarbejdere - Bjerringbro går fri

Grundfos går i gang med at implementere en 2025 plan, der betyder, at der skal fyres 600 medarbejdere. Arkivfoto: Morten Dueholm
Grundfos forenkler organisationen og siger i den forbindelse farvel og tak til 600 ansatte på globalt plan.
Annonce

Bjerringbro: Omkring 600 medarbejdere på globalt plan bliver opsagt på Grundfos. Det er dog ikke produktionsapparatet, der er i skudlinjen denne gang - og derfor går størstedelen af de ansatte på Grundfos i Bjerringbro fri.

Årsagen er, at Grundfos har besluttet at forenkle organisationen, en del af en 2025-strategi, der skal sætte fokus på innovation, digitale kompetencer og kundens unikke behov.

En global transformation kalder pumpevirksomheden det selv - en transformation der skal styrke virksomheden på verdensplan - en transformation der kræver en forenklet struktur og dermed også afskedigelser.

- Der skal en forenkling til af ledelsesstrukturen især i salg og marketing, og fabriksområderne bliver mere eller mindre upåvirket af omstruktureringen, fortæller Lone Tvis, der er HR chef hos Grundfos.


- Der skal en forenkling til af ledelsesstrukturen især i salg og marketing, og fabriksområderne bliver mere eller mindre upåvirket af omstruktureringen

Lone Tvis, HR Chef Grundfos


Dette bekræfter fællestillidsrepræsentant Kitty Herholdt, der siger:

- Umiddelbart ser det ikke ud til, at det rammer produktionen her i Bjerringbro. De 600 stillinger er på verdensplan, men samtidig har vi fået at vide, at der oprettes 200 nye stillinger, så jeg håber, at koncernen forsøger at parre dem, så så få som muligt mister deres job. Ellers har vi tradition for, at virksomheden så vidt muligt forsøger at omplacere folk.

En forenklet struktur og betydelige investeringer i innovation og digitale kompetencer vil gøre det muligt for Grundfos at komme endnu tættere på sine kunder og levere mere attraktive løsninger.

Ifølge Jens Moberg, der er formand for Grundfos Holding bestyrelsen, er fyringerne ikke udtryk for en krise.

- Vores succesfulde implementering af vores 2020 strategi og de stærke økonomiske resultater i de sidste seks år giver os platformen for implementering af vores ambitiøse 2025 strategi, herunder en ny og kundeorienteret struktur samt yderligere investeringer i innovation og digitale kompetence. Dermed står vi endnu stærkere, når vi kommer igennem den covid-19 afledte økonomiske krise, siger Jens Moberg, der er formand for Grundfos Holding bestyrelsen.

Han afviste også, at denne omstrukturering har noget at gøre med corona:

- Coronaen har ingen indflydelse på denne beslutning. Den var taget lang tid før. Vi havde overvejet at udsætte den på grund af corona-krisen, men har besluttet at fortsætte, fordi det er vigtigt, at vi står stærkt, når verden kommer ud af krisen, siger Jens Moberg og fortsætter:

- Det er vigtigt at forstå, at dette ikke er en spareøvelse, men en del af en transformation - der skal skabe et fundament - der kan sikre, at vi fortsat er et af verdens førende selskaber inden for pumpeløsninger og vandteknologi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce