Annonce
Bjerringbro

Grundfos opkøber mindre virksomhed: Sikrer sig topposition i branche

Grundfos opkøber samarbejdspartner. Arkivfoto

Med overtagelsen af den danske virksomhed, der er specialiseret i digitale løsninger til ledningsnettet inden for fjernvarme, placerer Grundfos sig i toppen af denne branche.

Bjerringbro: Højere effektivitet, stærkere rentabilitet og bedre service. Det er nogle af de gevinster, vores kunder blandt fjernvarmeselskaberne kan se frem til, efter Grundfos har opkøbt den mindre danske virksomhed Energy-Service. Selskabet er kendt for at udvikle smarte, digitale løsninger til fjernvarmeselskaber, der kan sætte dem i stand til at overvåge ledningsnettet vha. realtidsdata.

Energy-Service og Grundfos har samarbejdet på flere projekter gennem et stykke tid, og er allerede lykkedes med i fællesskab at udvikle komplette og intelligente løsninger til kunderne. Her kombineres pumpehardware, overvågningssoftware samt teknologisk viden og service for at hjælpe fjernvarmeselskaber til at forbedre deres netværkseffektivitet. Dette ved at sikre, at fremløbstemperaturen aldrig bliver højere end nødvendigt. Det resulterer i store energibesparelser, ikke mindst pga. en betydelig reduktion af varmetabet i ledningsnettet, og det vil åbne muligheden for effektivt at anvende overskudsvarme og vedvarende energi i fjernvarmenettet.

- Regnestykket er relativt simpelt. Vi har teknologien, der kan gøre det muligt for fjernvarmeselskaberne effektivt at kontrollere temperaturerne i ledningsnettet, og vi har den tekniske viden til at servicere det. Energy-Service bidrager i form af de rigtige algoritmer og digitale koncepter, og sammen kan vi skabe mere værdi til glæde for vores kunder, siger Bent Jensen, Group Senior Vice President, Building Services, Grundfos.

Annonce

Grundfos overtager medarbejdere

Han understreger, at opkøbet er til gavn for Grundfos, Energy-Service samt eksisterende og fremtidige kunder.

Netop det er der fuld enighed i hos Energy-Services tre stiftere Kim Hansen, Sten Linnell og Niels Gerrild-Olsen:

- Sammen kan vi udvikle vores eksisterende produkter og skabe helt nye energibesparende løsninger til vores kunder - og i et Energy-Service perspektiv er det fantastisk, at vi nu som del af Grundfos kan nå ud internationalt med løsningerne, siger Kim Hansen på vegne af stifterne.

Opkøbet betyder, at Energy-Service bliver fuldt inkorporeret i Grundfos, som overtager alle medarbejdere og aktiviteter. Energy-Services eksisterende kunder vil fortsætte deres aftaler gennem Grundfos, hvor de kan se frem til en endnu mere berigende løsningsportefølje i løbet af dette år.

Energy Service er registreret hos Virk som en virksomhed med to til fire medarbejdere og havde i 2018 en bruttoomsætning på knap tre millioner kroner. Ud af det viser regnskabet at man fik en nettoomsætning på cirka 1,8 millioner kroner.

Virksomheden er stiftet i 2015 og har indtil nu haft adresse i Egå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce