Annonce
Bjerringbro

Grundsalg i Bjerringbro går godt

Lige meget hvor man kigger hen er der nye huse under opførelse på Hindbærkrattet i Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen
Efter mange års stilstand er der endelig kommet gang i byggeriet på Hindbærkrattet. 24 grunde er nu solgt
Annonce

Bjerringbro: Mens der stadig kun står et hus bygget på Muldvarpekrogen på Brokbakken i den sydlige del af Bjerringbro, skyder det ene hus efter det andet op på Hindbærkrattet, der ellers i mange år har levet et stille liv uden den store aktivitet.

I dag er der kun 19 parcelhusgrunde til salg i udstykningen, der blev udlagt som nyt boligområde med 73 parcelhusgrunde af  det daværende Bjerringbro Byråd tilbage i 2006.

Den første grund blev solgt og et hus bygget i 2010, og siden gik det ganske trægt. Frem til 2018 var der kun solgt ni grunde.

Men nu er der endelig kommet gang i salget.

- Ja, både i 2018 og i 2019 solgte vi seks grunde på Hindbærkrattet, og selv i år har vi solgt fem grunde, primært i første halvdel af året, hvilket faktisk var lidt overraskende, fortæller Helle Blichfeldt, der er ansat hos Viborg Kommune som grundsælger.

Det vil sige, at der nu er solgt 24 parcelhusgrunde samt to storparceller.

Sådan så Hindbærkrattet ud da Folkebladets fotograf sendte en drone i vejret i april 2019. På det tidspunkt var der stadig kun bygget ni huse. I dag er der solgt 24 grunde. Arkivfoto: Morten Dueholm

I et forsøg på at gøre området mere attraktivt og øge grundsalget, besluttede teknisk udvalg i 2017 at lave en ny plan for området efter fordebat og workshop, hvor borgerne blev inddraget. Der blev afsat knap tre millioner kroner til dækning af ekstra byggemodning, tab for manglende salg af grunde samt til etablering af tre friarealer på den store udstykning, hvor også tre såkaldte gabionmure skulle fjernes, ligesom 300 meter grusvej mod nord skal asfalteres.

Annonce

Ned i pris

- Ændringen af lokalplanen betød også, at man ændrede på nogle af de grunde, der egentlig var udlagt som rækkehusgrunde og gjorde dem til storparceller. Derudover satte man prisen på grundene ned med 20 procent, noget som Viborg Kommune valgte at gøre på alle sine byggegrunde i oplands-byerne på nær i Tapdrup og Løgstrup, fortæller Helle Blichfeldt.


Ja, både i 2018 og i 2019 solgte vi seks grunde på Hindbærkrattet, og selv i år har vi solgt fem grunde, primært i første halvdel af året, hvilket faktisk var lidt overraskende

Helle Blichfeldt, grundsælger hos Viborg Kommune


Disse ændringer betød, at Boligselskabet Sct. Jørgen valgte at købe to af de store grunde, og selskabet er også godt i gang med at bygge tre dobbelthuse med i alt seks boliger.

På skiltet, der står ved indgangsvejen til Bjerringbros nyeste udstykning, kan man se at grundene, der allerede blev sat til salg i 2007, er ved at være solgt. Foto: Christine Krüger Hansen

Helle Blichfeldt er derfor ganske tilfreds med udviklingen i grundsalget i Bjerringbro og tilføjer,  at der også er ved at ske noget på Muldvarpekrogen, hvor der indtil videre kun er bygget et hus.

- Lige nu er der to interesserede købere, der er skrevet op til grunde på Muldvarpekrogen, siger hun og understreger, at de dog endnu ikke har skrevet under.

- Men det er rigtig positivt. Faktisk har jeg lige lavet en opgørelse over salg af byggegrunde i Viborg Kommune, den viser, at salget af byggegrunde i de mindre bysamfund er steget. De fleste år sælges to tredjedele af Viborg Kommunes byggegrunde i Viborg by, men i år er 45 procent af alle kommunale grunde solgt udenfor Viborg, hvilke understreger en stigende interesse for de mindre bysamfund, fortæller Helle Blichfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce