Annonce
Bjerringbro

Gudenåen: Stjernestøv over ophalerpladsen i Bjerringbro

Søndag fik Bjerringbro besøg af filminstruktør Thomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt, der kom sejlende ned af Gudenåen. Foto: Hanne Bliksted.
Villum & Schmidt nåede søndag til Bjerringbro ad Gudenåen

Bjerringbro: Kano- og kajak ophalerpladsen i Bjerringbro er på  varme sommerdage fyldt med glade mennesker, og sådan var det også søndag, hvor flere unge svalede sig med en dukkert i Gudenåen, og andre nød is fra Isfulgen.

Midt i det hele kom der også lidt stjernestøv over det populære sted, da filminstruktør Thomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt kom sejlende i deres sølvfarvede kano "Lisa Marie."

Stoppet i Bjerringbro var et af mange på duoens sejltur på Gudenåen, som startede forrige mandag og slutter i Randes tirsdag 23. juni. Ideen med turen er at følge efter eventyren Hakon Mielche, som sammen med sin hustru i 1935 sejlede hele vejen fra Gudenåens udspring i  Tørring og til Randers og senere skrev en bog om turen.

Annonce

Villum & Schmidt startede turen med, at de den første dag gik de 11 km fra Tinnet Krat og ned til selve Gudenåen.

- Mielches tur varede 11 dage, nu ser det ud til, at vores kun bliver otte en halv, lød det  en smule triumfrende  fra Thomas Villum, da makkerparret og deres filmfolk søndag eftermiddag nåede det populære hygge- og badested  i Bjerringbro.

Hans bror Nicolai Villum Jensen og Jan Winther optager film på turen, og det hele bliver til tre afsnit ”Villum & Schmidt på Gudenåen”, der skal sendes på DK4 senere denne sommer.

Et rigtigt eventyr

I samarbejde med Visit Aarhus planlagde filmfolkene allerede turen i november lang tid før corona-krisen, som ellers har medført stor interesse for Gudenåen og andre af Danmarks naturskønne steder.

- Vi vil gerne vise folk, at der er mange flotte steder i Danmark, men på grund af corona-krisen ser det ud til, at mange andre også laver noget om ture ud i den danske natur, siger Thomas Villum.

- Vi har ikke været her før, så for os er det et rigtigt eventyr. Vi har nydt det hele, og jo det er hårdt arbejde at være afsted på denne måde, men folk har været så søde og i mødekommende, og vi har spist Pramdragergryde og anden god lokal mad, og ja gode lokale øl, siger Jonas Schmidt.

- Vi har set så mange fugle og dyre, og søndag kort før vi nåede Bjerringbro, så vi også nogle, som havde sex i naturen. Vi vinkede og råbte "det ser hyggeligt ud - vi filmer", tilføjer Thomas Villum.

Annonce

Godt vejr

Filmselskabet har lavet en minutiøs plan for turen, men  tilsyneladende sejler filmfolkene bedre, end filmselskabet have forventet. Søndag var de et par timer foran tidsplanen, selv om de inden Bjerringbro tog turen over åbent vand på Tange Sø, og de var også lidt trætte efter lørdagens fejring af Jonas Schmidts fødselsdag på Søhøjlandets Familiecamping.

- Det er jo meget svært at beregne, hvor længe turen varer. Vi har været så heldige med vejret, kun halvanden time med regn, hvor vi alligevel spiste frokost. Hvis det havde blæst og været koldt, er det ikke sikkert, at vi havde sejlet så hurtigt, siger Thomas Villum, da filmfolkene nød pausen i Bjerringbro.

Efter pitstoppet i Bjerringbro satte de to kanoer kursen  mod Holmriis' Bed & Breakfast  i det lille gule Aahuset få hundrede meter fra Bjerringbro, hvor der var tid til afslapning og overnatning.

Villum & Schmidt har tidligere lavet et program, hvor de sejlede på Götakanalen i Sverige. Tidligere har de også lavet Villum & Schmidt og de syv bjerge - om de syv højeste steder i Danmark.

Jonas Schmidt (tv) og Thomas Villum Jensen følger den rute, som eventyren Hakon Mielche sejlede på Gudenåen i 1935. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Bjerringbro For abonnenter

Tatoveringen er blevet min mor og far

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stor ros til Busbjerg Spillene

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce