Annonce
Bjerringbro

Gudenåen: Stjernestøv over ophalerpladsen i Bjerringbro

Søndag fik Bjerringbro besøg af filminstruktør Thomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt, der kom sejlende ned af Gudenåen. Foto: Hanne Bliksted.
Villum & Schmidt nåede søndag til Bjerringbro ad Gudenåen
Annonce

Bjerringbro: Kano- og kajak ophalerpladsen i Bjerringbro er på  varme sommerdage fyldt med glade mennesker, og sådan var det også søndag, hvor flere unge svalede sig med en dukkert i Gudenåen, og andre nød is fra Isfulgen.

Midt i det hele kom der også lidt stjernestøv over det populære sted, da filminstruktør Thomas Villum Jensen og komikeren Jonas Schmidt kom sejlende i deres sølvfarvede kano "Lisa Marie."

Stoppet i Bjerringbro var et af mange på duoens sejltur på Gudenåen, som startede forrige mandag og slutter i Randes tirsdag 23. juni. Ideen med turen er at følge efter eventyren Hakon Mielche, som sammen med sin hustru i 1935 sejlede hele vejen fra Gudenåens udspring i  Tørring og til Randers og senere skrev en bog om turen.

Villum & Schmidt startede turen med, at de den første dag gik de 11 km fra Tinnet Krat og ned til selve Gudenåen.

- Mielches tur varede 11 dage, nu ser det ud til, at vores kun bliver otte en halv, lød det  en smule triumfrende  fra Thomas Villum, da makkerparret og deres filmfolk søndag eftermiddag nåede det populære hygge- og badested  i Bjerringbro.

Hans bror Nicolai Villum Jensen og Jan Winther optager film på turen, og det hele bliver til tre afsnit ”Villum & Schmidt på Gudenåen”, der skal sendes på DK4 senere denne sommer.

Annonce

Et rigtigt eventyr

I samarbejde med Visit Aarhus planlagde filmfolkene allerede turen i november lang tid før corona-krisen, som ellers har medført stor interesse for Gudenåen og andre af Danmarks naturskønne steder.

- Vi vil gerne vise folk, at der er mange flotte steder i Danmark, men på grund af corona-krisen ser det ud til, at mange andre også laver noget om ture ud i den danske natur, siger Thomas Villum.

- Vi har ikke været her før, så for os er det et rigtigt eventyr. Vi har nydt det hele, og jo det er hårdt arbejde at være afsted på denne måde, men folk har været så søde og i mødekommende, og vi har spist Pramdragergryde og anden god lokal mad, og ja gode lokale øl, siger Jonas Schmidt.

- Vi har set så mange fugle og dyre, og søndag kort før vi nåede Bjerringbro, så vi også nogle, som havde sex i naturen. Vi vinkede og råbte "det ser hyggeligt ud - vi filmer", tilføjer Thomas Villum.

Annonce

Godt vejr

Filmselskabet har lavet en minutiøs plan for turen, men  tilsyneladende sejler filmfolkene bedre, end filmselskabet have forventet. Søndag var de et par timer foran tidsplanen, selv om de inden Bjerringbro tog turen over åbent vand på Tange Sø, og de var også lidt trætte efter lørdagens fejring af Jonas Schmidts fødselsdag på Søhøjlandets Familiecamping.

- Det er jo meget svært at beregne, hvor længe turen varer. Vi har været så heldige med vejret, kun halvanden time med regn, hvor vi alligevel spiste frokost. Hvis det havde blæst og været koldt, er det ikke sikkert, at vi havde sejlet så hurtigt, siger Thomas Villum, da filmfolkene nød pausen i Bjerringbro.

Efter pitstoppet i Bjerringbro satte de to kanoer kursen  mod Holmriis' Bed & Breakfast  i det lille gule Aahuset få hundrede meter fra Bjerringbro, hvor der var tid til afslapning og overnatning.

Villum & Schmidt har tidligere lavet et program, hvor de sejlede på Götakanalen i Sverige. Tidligere har de også lavet Villum & Schmidt og de syv bjerge - om de syv højeste steder i Danmark.

Jonas Schmidt (tv) og Thomas Villum Jensen følger den rute, som eventyren Hakon Mielche sejlede på Gudenåen i 1935. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce