Annonce
Bjerringbro

Gudenåhuset: Foredrag om landsforrædernes børn

Foredraget “Landsforrædernes børn” tager udgangspunkt i Anne-Marie Christensens bog af samme navn. Pr-foto
Annonce

Bjerringbro: Der er fokus på 2. verdenskrigs konsekvenser, når Bjerringbro Bibliotek onsdag 30. september får besøg af forfatteren og antropologen Anne-Marie Christensen. Hun fortæller om de alvorlige konsekvenser, som retsopgøret mod de dømte landsforrædere fik for deres børn.

Anne-Marie Christensens foredrag “Landsforrædernes børn” beskriver et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret mod landsforræderne fik for deres børn.

Da den tyske besættelse af Danmark var forbi i maj 1945, begyndte retsopgøret mod de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen. 13.521 blev dømt og således udset til at bære den skam, det var for Danmark at blive besat og frem til 1943 som nation at have samarbejdet med tyskerne. Den skam har deres børn arvet.

Foredraget “Landsforrædernes børn” tager udgangspunkt i Anne-Marie Christensens bog af samme navn, der udkom på befrielsesdagen i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce