Annonce
Kultur

Gudenåløbet bliver et efterårsløb

Formand for Bjerringbro Atletik- og Motion, Jan Møller fortæller, at bestyrelsen har gjort sig en del overvejelse omkring Gudenåløbet, som de nu har valgt at flytte til september. Arkivfoto: Morten Pedersen
Som så meget andet må Bjerringbros løbeklub også ændre på planerne. Derfor bliver Gudenåløbet flyttet fra 6. juni til 26. september.
Annonce

Bjerringbro: Ligesom sidste år var det meningen, at Gudenåløbet i Bjerringbro skulle afholdes i forbindelse med kulturfestivalen og dermed den 6. juni. Det kommer ikke til at ske, og ligesom arrangørene bag Bjerringbros nye kulturfestival har Bjerringbro Atletik- og Motion, i daglig tale BAM, valgt at udsætte løbet til senere på året nærmere bestemt den 26. september.

Start og mål bliver også flyttet til Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter i stedet for sportspladsen på sydsiden af Gudenåen, hvor det plejer at foregå.

Da man i løbeklubbens bestyrelse i sidste halvdel af marts talte sammen om Gudenåløbet, havde de tre overvejelser i, der vægtede i forhold til at gennemføre løbet.

- Tror vi, at myndighederne vurderer det sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde et arrangement med over 500 deltagere plus hjælpere og tilskuere den 6. juni? Kan vi være bekendt at ulejlige vores sponsorer med tilmeldingslister, sponsorgaver med mere i en periode, hvor virksomhederne har alvorligere udfordringer at bekymre sig om? Og er det overhovedet muligt at arrangere Gudenåløbet når vi er i en periode hvor løbsudvalget ikke kan mødes? Svaret til alle tre overvejelser var nej, og derfor gav det ikke mening at holde fast i datoen 6. juni, fortæller formand for løbeklubben Jan Møller Nielsen.

Gudenåløbet plejer at ligge i juni måned. I år bliver det flyttet til sidst i september. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Annonce

Sammen med jubilæum

Bestyrelsens medlemmer blev derfor enige om, at løbet skulle udsættes - ikke aflyses.

- Da vi skulle finde en ny dato, opstod ideen om 26. september. Den dato var oplagt, fordi det er på denne dato, at Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter fejrer sit 75 års jubilæum, fortæller Jan Møller Nielsen, der ikke vurderer, at udsættelsen får de store økonomiske konsekvenser for klubben.

- Vi har tilbagebetalt startgebyret til de deltagere, der har ønsket at returnere deres startnummer, men vi er ikke i en situation, hvor Gudenåløbet er kritisk for klubbens økonomi. Nu må vi se hvordan genåbningen af Danmark forløber. Gudenåløbet bliver en smule anderledes i 2020. Det gælder primært start-mål området. Derimod vil det fortsat være de samme naturskønne ruter, siger formanden.

Han er til gengæld spændt på, hvor mange deltagere løbet får og håber på, at hvis det bliver samtidig med at hele Danmark "slippes" løs, kunne det blive til ekstra mange deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce