Annonce
Bjerringbro

Gudenaacentralens formand: Bekymret for konsekvenserne for lokalområdet

Det kan få vidtrækkende konsekvenser for området ved Tange Sø, hvis investorgruppen får magt, som den har agt, forudser Gudenaacentralens formand, Jens-Ove Simonsen (t.h.). Arkivfoto: Morten Dueholm
Lavere vandstand og mere sump. Gudenaacentralens formand forudser, at det kan få ødelæggende konsekvenser for området ved Tange Sø, hvis værket sælges til investorgruppen.
Annonce

Tange: Det er en forundret Jens-Ove Simonsen, formand for Gudenaacentralen, der svarer på spørgsmål dagen efter, at man kan læse i medierne, at Eniig skulle have indgået en aftale om, at Gudenaacentralen skal sælges til et selskab bestående af lokale og nationale ejere. Alt sammen skulle det være sat i værk af Hans Okholm (SF) der er byrådsmedlem i Silkeborg Kommune, og som i mange år har arbejdet for en langt stryg ved Tange Sø.

Ud over at være formand for Gudenaacentralen sidder Jens-Ove Simonsen også i bestyrelsen hos Eniig, og han kan bekræfte, at han også er bekendt med, at Eniig har modtaget en forespørgsel fra Hans Okholm om at købe Gudenaacentralen, men at der ikke på nogen måde er taget stilling til sagen.

- Det undrer mig også, for man har hos Eniig altid sagt, at man er klar til at drive Gudenaacentralen, så længe det er rentabelt, og skulle den dag komme, hvor værket ikke længere producerer strøm, og andre skal overtage driften og vedligeholdelsen af bygninger og arealer, var jeg af den opfattelse, at Viborg og Silkeborg Kommune ville tage over, siger Jens Ove Simonsen, der har en fornemmelse af, at Hans Okholms planer skyldes en aftale, han har haft med Eniigs tidligere formand.

I øvrigt er Jens-Ove Simonsen mest bekymret for, hvilke konsekvenser det vil have for lokalsamfundet og nærområdet, hvis man vælger at etablere Okholms Kanal, som han vælger at kalde den.

- Hvis det lange stryg etableres, som vi ved vil være konsekvensen af, at Gudenaacentralen sælges til dette selskab, så vil det have ødelæggende konsekvenser for området. Vandstanden vil blive sænket med 70 centimeter, hvilket vil betyde, at siv vil brede sig. Fugleobservatoriet, der for nyligt er blevet etableret, vil stå midt i en sump, og anlægsbroerne til solbåden, vil heller ikke mere kunne nås, siger Jens-Ove Simonsen og fortsætter:

- Roklubben vil også få store vanskeligheder, og der vil så absolut ikke være vand nok fra Tange Å til at drive værket om sommeren, som der lægges op til.

Selv siger han, at Gudenaacentralen har lagt mange bestræbelser i at skabe et godt liv i og omkring søen, og at de mange investeringer, man allerede har lagt i området, vil være forgæves, hvis værket sælges.

- Vi bakker op om det korte stryg, Tangestryget, der er sendt ind som forslag, og som kan fungere som et kompromis. Der er ingen tvivl om, at der aldrig kan findes en løsning, som kan gøre alle tilfredse, så måske man i stedet skal vælge en løsning, hvor vi alle kan være lige utilfredse, siger formanden.

- Det undrer mig også, for man har hos Eniig altid sagt, at man er klar til at drive Gudenaacentralen, så længe det er rentabelt, og skulle den dag komme, hvor værket ikke længere producerer strøm, og andre skal overtage driften og vedligeholdelsen af bygninger og arealer, var jeg af den opfattelse, at Viborg og Silkeborg Kommune ville tage over

Jens-Ove Simonsen, formand hos Gudenaacentralen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Viborg FF-træner har set meget ustabilt spil efter corona-pausen

Annonce