Annonce
Bjerringbro

Gudenaadalens Efterskole sender elever hjem

Eleverne på Gudenaadalens Efterskole er sendt hjem, og kontakten til forstander Jesper Emil Sørensen og lærerne foregår online. Arkivfoto: Annelene Petersen
En elev smittet med corona - 179 elever sendt hjem
Annonce

Ulstrup: Mandag blev en lidt kaotisk dag på Gudenaadalens Efterskole i Ulstrup. Skoledagen var ikke mange timer gammel, da alle elever blev sendt hjem. En enkelt elev var testet positiv for corona, og skolens ledelse besluttede hurtigt at sende alle 179 elever hjem.

- Vi fik meldingen om den smittede elev klokken 9.45, og klokken 10 sad alle elever på deres værelser. Resten af dagen gik med smitteopsporing, og hvem der havde været tæt på og mindre tæt på den smittede elev. De elever, som har været tæt på, skal testes to gange, og de andre en gang, fortæller forstander Jesper Emil Sørensen.

- Ja det var jo det, vi frygtede, når smittetallene stiger så meget, som de gør i øjeblikket, tilføjer han.

Han lægger ikke skjul på, at det trods håndsprit og regler om en meters afstand kan være meget svært at styre på en skole med 179 elever.

- Eleverne  må være sammen til gymnastik, og de spiller håndbold og fodbold, men de må ikke komme på hinandens værelser. De er 15-16 år, og der masser af hormoner, og så sker det jo, at nogle elever glemmer reglerne og er på de forkerte steder. Men jeg roser eleverne for deres ærlighed, siger han.


Eleverne  må være sammen til gymnastik, og de spiller håndbold og fodbold, men de må ikke komme på hinandens værelser. De er 15-16 år, og der masser af hormoner, og så sker det jo, at nogle elever glemmer reglerne og er på de forkerte steder. Men jeg roser eleverne for deres ærlighed.

Jesper Emil Sørensen, forstander


Han håber, at de første elever kan vende tilbage til skolen sidst på ugen.

- Der er jo tryk på teststederne. Og når elever skal testes to gange, så giver det en udfordring,  når vi også skal vente på resultatet, siger Jesper Emil Sørensen som håber, at de fleste elever er tilbage på efterskolen efter weekenden. Indtil da kører undervisningen online, som den også gjorde, da skolen var lukket i foråret.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce