Annonce
Rejser

Guide: Det er sjovt at løbe

Kalkmineløbet. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Når foråret pibler frem, er der rig mulighed for at snøre løbeskoene. Og det skorter ikke på motionsløb i Danmark. Her har du et udpluk af anderledes løb.

Kalkmineløbet

Mønsted Kalkgruber og Daugbjerg Kalkgruber lægger undergrund til Kalkmineløbet, der byder på syv distancer: maraton, halvmaraton, 10,54 kilometer, 6,54 kilometer, Dracula – 10 timers løb, Badman og et børneløb. I år er det 12. år i træk, at løbet bliver afviklet. Hvert år stiger antallet af deltagere. Sidste år deltog 31.000 løbere. Løbet er kendt for at guide løberne gennem det unikke landskab omkring kalkminerne og ind i dem. I løbet af dagen er der livemusik og underholdning på ruten og i børnelandet ved Mønsted Kalkgruber. I 2017 blev Kalkmineløbet kåret som Årets Oplevelsesløb 2017. Løbet finder sted 21. maj. Tilmeldingen lukker 20. maj. Flere af distancerne er allerede udsolgt. Læs mere på hjemmesiden www.kalkmineloeb.dk.

Annonce
Run to the Beat. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Run to the beat

Struer lægger gader og stræder til motionsløbet Run to the Beat, der er arrangeret af Bang & Olufsen, der har hovedsæde i den midtjyske by. Løbet finder sted 5. september. Starten går fra Bang & Olufsen, og hele ruten byder på DJ’s, der spiller musik for at motivere løberne. Løbet byder også på en afterparty, hvor Malurt, Outlandish og Askling går på scenen. Det er muligt at deltage i tre distancer: halvmaraton, 10 kilometer og fem kilometer. Som løbsdeltager er det gratis at deltage i afterpartyen, som koster 300 kroner i entré. Starten går fra Hjermvej 21. Læs mere på www.runtothebeat.dk.

Ree Park Safari Run

Den midtjyske safaripark Ree Park Safari inviterer igen i år på motionsløbet Ree Park Safari Run. Her kommer løberne tæt på dyrenes verden, når ruterne tager dem forbi løver, giraffer, bjørne, ulve og verdens hurtigste løber – geparden. Der vil være underholdning for børnene, som snobrød ved tipi-teltområdet og mulighed for at få lavet flotte ansigtsmalinger. Efter løbet er der gratis adgang til parken. Det er vælge mellem tre distancer: tre, fem og ti kilometer. Løbet finder sted 25. og 26. april. Adressen er Ree Park Safari, 8400 Ebeltoft. Læs mere på www.aarhusmotion.dk.

Til Ree Park Safari Run kan man med held spotte verdens hurtigste dyr, geparden. PR-foto

Sønderjysk Stafet 2020

Dette motionsløb har meget sigende undertitlen ”Oplev genforeningen”. Sønderjysk Stafet 2020 markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Løbet finder sted over flere dage og går gennem ni forskellige byer i Syd- og Sønderjylland, som byder på folkefest i form af fem kilometer løbetur og fem kilometer gåtur, historiske fortællinger og underholdning for børn. I hver eventby afsluttes løbet med et udløb, hvor stafettens depeche afleveres videre til løberne fra den næstkommende eventby. I alt er ruten 468 kilometer. De ni eventbyer kan gennemføres i løbe- eller gåsko, og der bliver ikke taget tid. Det er lokale DGI-foreninger og DGI Sønderjylland, der arrangerer stafetten, som finder sted fra 2. til 30 maj med start og slut i Aabenraa. Læs mere på www.dgi.dk/stafet2020.

Gåhold til Sønderjysk Stafet. Foto: Uggi Kaldan

Color Run

Et motionsløb hvor løberne starter i hvidt og ender med at være i alle regnbuens farver. Løbet handler mere om at være social og have det sjovt, end det handler om at løbe. Det er med andre ord et fun run, som efter en stor succes i USA kom til Danmark, hvor i år er ottende år i træk, det bliver afholdt. Distancen er fem kilometer. Color Run finder sted i Aarhus 29. august og i København 12. september. Reglerne lyder, at deltagerne skal komme i hvidt tøj. Efter endt løb må der ikke være nogen hvid farve tilbage. Color Run er på syv år blevet bredt til mere end 40 lande og 200 byer. Læs mere på www.thecolorrun.dk.

Color Run i Valbyparken i København. Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce