Annonce
Rejser

Guide: Vandhund i det nordjyske

Aalborg Cable Park. Foto:
Nordjylland er et eldorado for vandentusiaster i alle afskygninger. Her er en guide til oplevelser på blikstille vand eller i bølgen høj.
Annonce
Annonce

1 Kabelpark i Aalborg

Lidt øst for midtbyen i Aalborg finder man Aalborg Cable Park, som er en frivillig forening, der tilbyder vandsportsaktiviteter med wakeboard i fokus.

Wakeboard minder om et snowboard, men i stedet for sne står en wakeboarder på vand.

Kabelparken består af to kabler, der hver er 180 meter lange. Det er en operatør, som styrer kablet, og der er altid en instruktør til stede. Kablet bliver styret på en måde, så hastigheden passer til wakeboarderens niveau. En prøvetur i foråret eller efteråret koster 100 kroner. Fra juni til og med august koster det 150 kroner. Prisen for et dagskort er 200 kroner, og et års medlemskab koster 300 kroner.

Adressen er Beddingen 5, 9000 Aalborg, www.aalborgcablepark.dk. Der findes også Thy Kabelpark i Thisted.

Stand up paddling i Klitmøller, Cold Hawaii. Foto: Visit Denmark/Mette Johnsen
Annonce

2 Klitmøller - Cold Hawaii

Det er efterhånden kendt for de fleste fans af vandsport, at Klitmøller i Thy er et knudepunkt for surfing i forskellige afskygninger. Der findes flere steder, som udbyder udlejning, kurser, surfcamps og forhandler vandsportudstyr. Her kan man prøve kræfter med wind-, kite- og bølgesurfing samt SUP og kajak.

Det gør både Cold Hawaii Surfcamp og Westwind Surf Shop Klitmøller. Som noget nyt i år er Viking Adventures også kommet på banen.

Det er tre unge surfere, der er gået sammen om den nye surfskole.

Læs mere på www.viking-adventures.dk, www.coldhawaiisurfcamp.dk og www.klitmoller.westwind.dk.

Annonce

3 Løkken

Tager du længere op ad kysten, rammer du endnu et surfspot i Løkken. Her arrangerer surfskolen North Shore Surf surfskoler og -kurser ved de lave sandbanker ved Løkken Mole, der med de rette vejrforhold skaber bølger, som kaldes løkkendariske. North Shore Surf har også en café og arrangerer blandt andet grillaftener i løbet af sommeren.

Stand up paddle kan man også prøve kræfter med, for eksempel på tur til Rubjerg Knude Fyr eller leg ved Løkken Læmole.

Adressen er Sdr. Strandvej 18, 9480 Løkken, www.northshoresurf.dk.

Surf i Løkken. Foto: Visit Denmark/Niclas Jessen
Annonce

4 Palmestrand i Frederikshavn

Palmestrand? I Danmark?

Ja, det lyder underligt, men den er god nok. Danmarks eneste ligger i Frederikshavn. Den børnevenlige strand indbyder med ægte palmetræer til tropisk stemning på den nordjyske strand. Her er også baner til beachvolley, ishus og livreddere samt mulighed for fiskeri.

Om vinteren står palmerne i kommunens store drivhuse.

Adressen er Nordre Strandvej 22, 9900 Frederikshavn. Læs mere på www.toppenafdanmark.dk.

Mariager Fjord. Foto: Carsten Nørgaard
Annonce

5 Mariager Fjord

De Blå Stier er navnet på seks forslag til ture på Mariager Fjord, som kan opleves både i kajak, båd og kano, som udlejes flere steder.

Det er ro- og kajakklubber, der har kortlagt stierne på vandet. Der er tre stier langs nordsiden af fjorden og tre langs sydsiden.

Langs med de blå stier findes også lejrpladser og andre muligheder for at overnatte. Af aktiviteter undervejs kan man prøve kræfter med SUP, fiskeri eller sejle med turbåden Svanen.

Mariager Fjord er Danmarks længste med sine 35 kilometer.

Læs mere på www.visitmariagerfjord.dk/outdoor/kajak.

Palmestranden i Frederikshavn. Foto: Visit Frederikshavn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce